Obezbeđenje izbacilo roditelje iz škole

Obezbeđenje Osnovne škole "Jožef Atila" izbacilo je prošle nedelje roditelje đaka prvaka sa roditeljskog sastanka zbog, kako su im saopštili, "aninomne dojave da se u školi održava nelegalna tribina".
Obezbeđenje Osnovne škole "Jožef Atila" izbacilo je prošle nedelje roditelje đaka prvaka sa roditeljskog sastanka zbog, kako su im saopštili, "aninomne dojave da se u školi održava nelegalna tribina".

Jedan od roditelja koji je želeo da ostane anoniman, kako kaže, zbog nezgodnog položaja u koje bi mogao da dovede svoje dete, objašnjava da je oko 50 roditelja prisustvoalo rodteljskom sastanku u vezi sa predstojćeim odlaskom dece na Gučevo. Na kraju su diskutovali o nagomilanim problemima, a sastanak je prkinuo radnik obezbeđenja, koji je došao i rekao da druženje moraju da nastave van škole, kaže za "Pres" ovaj roditelj.

On dodaje da nasuprot ovom slučaju, obezbeđenje nije ni blizu toliko efikasno kada je reč o sprečavanju nasilja u školi. U vezi sa pitanjima zbog čega su i po čijem nalogu roditelji izbačeni iz škole, direktor škole Dragan Utržan, nije bio dostupan za medije.

  • Cica

    21.03.2012 08:03
    Otprilike pre deset godina, bila sam i ja ucenica te skole. Moji roditelji su, kao i svi, placali dodatno za obezbedjenje u skoli, sto je i bilo pravilo.Međutim, mogu reći da za četiri godine što sam provela u toj školi, vršnjaci su me tukli skoro svaki dan, bilo to u učionici, na hodnicima ili u dvorištu ustanove. Nisam jedina koju su tukli, naravno, mogu da razumem, to je vršnjačko nasilje, bilo to ruganje ili fizičko. Ali ponekad, kad bi prešlo svaku meru, ono obezbeđenje, koje su svi roditelji plaćali, radili su sve samo ne obezbeđivali. Ništa od legitimisanja pri ulasku, ništa od pregleda nekoga za oružja, ili nešto ozbiljnije. Oni su samo sedeli dole ili kod spremačica ili u kantinici, ne reagujući ni na šta. Tek danas, kada se školujem za bezbednosne poslove shvatam, kako je obezbeđenje u toj školi bilo toliko ispod standarda i uzalud bacanje teško zarađenih para mojih roditelja.
  • 20.03.2012 23:06
    Au kakav haos sa tim obezbedjenjem, nemoguce da su toliki roditelji bili na nelegalnom sastanku u skoli. Trebalo bi dobro pritisnuti upravu da objasni kako se ovako nesto moze desiti.
  • sdragan

    20.03.2012 15:17
    Ja imam dvoje dece koji idu u OS Jozef Atila...kratak komentar na celokupnu situaciju u skoli je :"K A T A S T R O F A "!
    Ne zna se ko pije a ko placa...Nastavnici i ucitelji su totalno poremetili sa pamecu, ne zna se vise sta hoce i gde udaraju...svako malo strajkuju i taman normalan covek pomisli :"Evo sad ce da postave u vrh prioriteta nastavni program,edukaciju ucenika,itd" Ne! oni hoce vece plate!
    Eto...to su nam nastavnici! Da sam ja kojim slucajem vlast ne bih niti jednom dao platu!
    A sto se tice obezbedjenja tu je situacija jos jasnija, Ne placam ih, niti cu ih placati a i niko me nije pitao da li nam treba isluzeni penzioner JNA koji obicno drema na ulazu, ili gleda serije na TV-u...dok dileri heroina i ostali podvodnici slobodno "rade" ispred skole"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti