FOTO: Molinarijev park do daljeg u mraku

Još nije poznato kada će Molinarijev park u Petrovaradinu dobiti rasvetu.  
Još nije poznato kada će Molinarijev park u Petrovaradinu dobiti rasvetu.

 

U Zavodu za izgradnju grada za Radio 021 kažu da je to u planu, ali da ne mogu da preciziraju kada će radovi početi. Navode da je polaganje kablova zavšeno i da će nakon pribavljanja sve potrebne dokumentacije početi s postavljenjem javnog osvetljenja u ovom parku. Ipak, uređenje parka neće čekati postavljanje rasvete, kaže portpartol "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić.

"Radnici Gradskog zelenila planiraju da popune Molinarijev park tako što će zameniti one sadnice koje se nisu primile, a ima ih nekih desetak odsto, što je u skladu sa standardima. Takođe planiramo da postavimo nekoliko klupa koje će izraditi naša stolarska radionica", kaže Nožinić. On dodaje da će radovi Gradskog zelenila početi za otprilike mesec i po dana.

Molinarijev park otvoren je 30. novembra prošle godine. Izgrađene su  nove pešačke staze, tri kapije od opeke i parterno uređenje. Uklonjena su četiri trula stabla, a posađeno je 70 novih sadnica drveća. Najzastupljenija vrsta je likvidambar, a posađena su i stabla graba, kuglastog jasena i metasekvoje. Stolarska radionica "Gradskog zelenila" izradila je 15 klupa i isto toliko korpi za otpatke namenjenih ovom parku. (Vesna Rabuzin)

  • Prokus

    22.03.2012 16:29
    Rasveta je uvek dobrodošla - što pre tim bolje. Međutim, taj novouređeni prostor je još uvek pod mladim sadnicama, staze su široke i uredne, pa su postojeći okolni izvori svetla, barem u ovom času, dovoljni za barem godinu dana, a možda i za dve-tri.
    Veoma je pohvalno što se neko setio da otrgne od zaborava davnog komandanta Tvrđave Molinarija, osnivača parka (rođenog u Titelu), ali treba reći da je stvarni Molinarijev park barem dvostruko veći od prostora koji je nedavno uređen i označen Molinarijevim imenom - na izvesnu štetu ostalih zelenih površina u okolini koje izvorno takođe pripadaju jedinstvenoj zelenoj celini, podignutoj u Molinarijevo vreme. Tu je, pre svega, lepi, stari, veliki park preko puta novog koji, objektivno, predstavlja tek polovinu istinskog Molinarijevog parka. Njega je presekao put koji od Beogradske kapije vodi dalje, kroz Petrovaradin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti