Sutra koncert benda "Urban & 4" u "Fabrici"

Prvi solo koncert u Srbiji benda "Urban & 4" održaće se 23. marta u klubu "Fabrika" u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Prvi solo koncert u Srbiji benda "Urban & 4" održaće se 23. marta u klubu "Fabrika" u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Ovo je vaš prvi solistički koncert u Srbiji. Zašto ste se odlučili baš za Novi Sad i prostor Studentskog kulturnog centra Fabrika?

"Iskreno, nismo imali neki veći razlog. Novi Sad mi ima neke sličnosti sa Rijekom, gradom iz kojeg mi dolazimo. Puno bitnih umetnika i bendova dolazi upravo iz Novog Sada. Veliki broj ljudi koji mi piše dolazi iz Novog Sada. Sve to zajedno mi se  učinilo kao dovoljno dobar razlog. Što se same Fabrike tiče, program koji guraju mi odgovara."

Da li pratite rok scenu u Srbiji i kako je ocenjujete?

"Stvari koje vrede za hrvatsku vrede i za Srbiju. Scena je postala globalna. Svi mladi prate iste bendove, iste portale i iste tv stanice.Nekad smo učili jedni od drugih i zato su određena područja imala i specifican zvuk. Toga više nema. Teško bih danas po zvuku pogodio ko odakle dolazi. To je najveći minus koji nam je ovo vreme donelo. Inače, pratim scenu, koliko uspevam. Uz starije i svima poznate izvođače imate i par vrlo zanimljivih mladih izvođača. Ne bih nabrajao. Nije fer."

Koji su muzicari imali presudan uticaj na vaše stvaralaštvo?

"S obzirom na to da ja još uvek nisam odlučio šta ću biti u životu kad odrastem  i zanima me ponekad i previše toga, na mene su mnogo više uticali određeni slikari ili konceptualni umetnici nego možda muzičari. Možda nisam svestan nekih uticaja koji su se dogodili. Verovatno bendovi iz osamdesetih, pogotovo bendovi iz Rijeke, koje sam gledao i uživo, "Parafi", "Termiti", "Mrtvi kanal", "Konjak", ko zna?"

Kakve utiske nosite sa Exit Festivala i Beer Festa na kojima ste nastupali?

"Beer Fest je veliki događaj gde uz rok publiku dođe i hrpa slučajnih prolaznika i promatrača. Exit s druge strane ima za publiku populaciju iz raznih država. U svakom slucaju, super manifestacije i dobra prilika za bend da se pokaže." (Vesna Rabuzin)

  • NS

    22.03.2012 15:32
    JEEEEE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti