Otac Monike Seleš dobija svoju ulicu

Komisija za nazive delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je na današnjoj sednici predlog da jedna ulica na Novom naselju ponese ime oca teniserke Monike Seleš Karolja.

 

Komisija za nazive delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je na današnjoj sednici predlog da jedna ulica na Novom naselju ponese ime oca teniserke Monike Seleš Karolja.

Predsednik ove komisije Miodrag Stanković nije želeo da komentariše čime je to Seleš zadužio vojvođansku prestonicu, već je izjavio da je otac američke teniserke "došao na red".

"Komisija za nazive naseljenih mesta i javnih službi donela je u ovom mandatu preko sto naziva, te je većinom iskorišćena građa iz arhiva grada Novog Sada. Mnoge ulice su dobile ime po mnogim znamenitim Novosađanima, tako da je jednostavno sve ima neki svoj redosled", kaže Stanković.

Inicijativa za održavanje sednice na kojoj je odlučeno da ulica nosi ovaj naziv potekla je na predlog udruženja "Prijateljstvo", dok je sednicu sazvao gradonačelnik Igor Pavličić. Predog naziva ulice usvojen je većinom glasova. U obrazloženju predloga stoji da Seleš nije bio samo otac poznate teniserke, već i uspešni karikaturista i dvostruki prvak Jugoslavije u troskoku.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Ulica Karolja Seleša''

  • Milan Travica

    28.03.2012 08:43
    Narodni heroji
    Monika zaslužuje sva priznanja, krenula je iz Novog Sada i deo je ovog grada. A "tamo neki" Karolj Seleš je zaslužio ulicu za svoj rad više nego "narodni heroji", "nosioci spomenica" za svoje zasluge.
  • Obavesten

    23.03.2012 08:03
    nije zbog toga sto je otac
    Karolj Seles je bio dvostruki prvak Jugoslavije u troskoku, visestruko nagradjivan karikaturista i trener Monike Seles. Preko je nje je prvi put uveo dvorucni bekhend po kome je Monika i bila poznata.
    Dakle, postoji u njegovoj biografiji dosta pohvalnih stvari, pa je zbog toga dobio ulicu, a ne zbog toga sto je neciji otac...
  • neprevedena021

    23.03.2012 07:24
    Ma , šta je ovo?
    Kakav je to mozak smislio ?Ko je taJ Miodrag Stanković ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.