Odblokiran novac Fonda za kapitalna ulaganja

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić izjavio je da su otklonjene teškoće u vezi sa plasmanom finansijskih sredstava pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja namenjenih investicionim projektima.

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić izjavio je u petak da su otklonjene teškoće u vezi sa plasmanom finansijskih sredstava pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja namenjenih investicionim projektima.

"Na osnovu odluka Vlade Vojvodine i Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja, otvoren je odgovarajući podračun i donete druge prateće odluke koje omogućuju da se regulišu sve prispele obaveze prema izvođačima radova, što će biti učinjeno u narednih nekoliko dana", naveo je Pajtić.

Ranije je potpredsednik pokrajinske vlade Ištvan Pastor izjavio da je iznos od 1,75 milijardi dinara, koji je nedavno iz republičkog budžeta prebačen na pogrešan račun, sada dostupan preduzećima koja izvode radove u Vojvodini.

Vlada Srbije uplatila je prošlog meseca 1,75 milijardi dinara pokrajinskoj vladi, namenjenih Fondu za kapitalna ulaganja, na račun sa kojeg se ne mogu prebaciti sredstva firmama angažovanim na projektima već samo zarade zaposlenima u Fondu i materijalni troškovi. Pastor je tada rekao da su pokrajina i Fond dovedeni u apsurdnu situaciju, jer novac koji je na računu ne može da se koristi, odnosno smatralo bi se da je reč o nenamenskoj potrošnji.

  • Deleteboy

    24.03.2012 08:02
    4 godine niste nikome placali i sada mesec dana pred izbore odjednom umrla bogata tetka iz Beograda i imate para da platite sve.
  • bravo

    23.03.2012 22:53
    svaka cast
    Bravo Bojane...

    ipak si i ti malo ligas sto je dobro i pozeljno po sve nas naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti