Mladić pretio aktivistima "CK 13" zbog Draže

Jedan mladić pretio je dvema aktivistkinjama Omladinskog centra "CK 13" u prostorijama te alternativne kulturne institucije.

Jedan mladić pretio je u petak dvema aktivistkinjama Omladinskog centra "CK 13" u prostorijama te alternativne kulturne institucije.

On je aktivistkinjama poručio: "Teško vama ako nastavite da lepite ove plakate protiv Draže" i uručio im pune kese iscepanih plakata protiv rehabilitovanja četničkog vođe Draže Mihailovića, saopštio je Omladinski centar. Antifašistička akcija Novog Sada u petak ujutro je izlepila grad plakatima protiv rehabilitacije Draže Mihailovića, u kojima se četnički komandant naziva nacističkim slugom i ratnim zločincem.

U saopštenju se dodaje da je "CK 13" prijavio policiji ovaj slučaj i podseća da policija nije preduzela ništa u prethodnim slučajevima, kada su nepoznati počinioci kamenjem i ciglama razbijali prozore na "CK 13", ispisivali grafite mržnje, a u jednom incidentu nepoznate osobe ubacile su i dva "molotovljeva koktela" u dvorište tog centra. "CK 13" je saopštio da su kamere, koje su postavljene u januaru ove godine, snimile mladića kako ulazi u Omladinski centar.

Dodaje se da će "CK 13" nastaviti da radi protiv homofobije, ksenofobije, rasizma i fašizma u društvu.

  • 24.03.2012 22:24
    Apel drzavi
    Potrebno je da drzava resi ovaj problem kako raznih organizacija koje svojim istupima nekog vređaju tako i pojedincama koji uzimaju pravdu u svoje ruke.
  • Djura

    24.03.2012 22:08
    Kad ja tamo a ono...
    A vid` javio se i uvazeni domacin italijanskim fasistima u skupstini Srbije i to cirilicom. Pa ja sam mislio da si ti zazet mahanjem srs zastavom, a ti bas volis da budes tudji advokat pobozni covece. Zna se zasto je "mladic" usao u ck .Zato sto zna da tamo nije opasno za njega jer hipi devojcice eventualno mogu da pozovu policiju ,od koje je on zasticen .Ali nema veze sto ne platis na mostu platices na cupriji...
  • Филип

    24.03.2012 20:35
    Страшно злодело
    Зар је забрањено супротставити се тој групици из ''Централног комитета 13''? Ко каже да је било претњи? Њихови плакати су веома увредљиви за сваког побожног човека, јер прецртавају мртвог човека који настрадао у монтираном процесу. А ви господо из ''Црне куће'', надам се да ће вам друг Цобел помоћи, као и онда кад вам је финансирао објекат. Толико о вашој искрености.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti