Osniva se sindikat skupljača sekundarnih sirovina

Novosadski sindikat sakupljača sekundarnih sirovina biće osnovan sutra, na osnivačkoj skupštini u glavnom gradu Vojvodine.
Novosadski sindikat sakupljača sekundarnih sirovina biće osnovan sutra, na osnivačkoj skupštini u glavnom gradu Vojvodine.

Kako za 021 kaže inicijator osnivanja ovakvog udruženja radnika Ištvan Farkaš, zadatak sindikata biće rešavanje radnog statusa sakupljača sekundarnih sirovina, kao i regulisanje penzionog i zdravstvenog osiguranja.

"Sindikat omogućava nekoliko veoma važnih stvari. Najpre, legalizovanje tog posla kao zanimanja koje se može upisati u radnu knjižicu na osnovu koga će sakupljači sekundarnih sirovina moći da ostvare pravo na zdravstveno osiguranje. Takođe želimo da se izborimo za osnovne uslove rada, poput alata, rukavica i svega što je potrebno", navodi Farkaš.

Prema njegovim rečima, lokalni propisi ne dozvoljavaju osnivanje firme koja bi objedinila sve skupljače sekundarnih sirovina, ali će sindikat imati ulogu u posredovanju pri zapošljavanju ovih radnika u postojeća preduzeća. Osnivačka skupština biće održana u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji, u petak u podne. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • semtex

    30.03.2012 11:58
    sindikat
    Ok,osniva se i "Sindikat uklonitelja konjskih zaprega u urbanoj sredini"!
  • 30.03.2012 09:33
    Pre nego što osnuju sindikat polovinu ih treba pohapsiti zbog krađa, prosjačenja, prostitucije itd.
  • 30.03.2012 09:06
    Hoce li i ovi jednog dana osnivati sindikat?

    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/314737/Za-dnevnicu-od-500-dinara-cerke-iznajmljivali-za-ulicno-prosjacenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti