IKEA ipak ne dolazi u Novi Sad

Švedska kompanija "Ikea" odlučila je da u Srbiji do 2015. godine izgradi samo jedan objekat i to u Beogradu.

Švedska kompanija "Ikea" odlučila je da u Srbiji do 2015. godine izgradi samo jedan objekat i to u Beogradu, dok su raniji planovi izgradnje robnih kuća u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, te još jedne u prestonici zaustavljeni.

U "Ikei" tvrde da investicije nisu ugrožene, već da su samo odložene, piše Blic.

Gradnja jedinog objekta u Srbiji počeće na jesen kod kvantaške pijace na Novom Beogradu gde je kupljeno zemljište. Takođe, još jedna robna kuća će se graditi i u Zagrebu.

Portparolka "Ikee" u Srbiji Milena Vujičić kaže da Šveđani nisu odustali od gradnje još četiri objekta u našoj zemlji, ali da su se prvobitni planovi promenili zbog uslova na tržištu. - Tržišni uslovi za poslovanje ovde i dalje su vrlo neizvesni.Globalna kriza i kriza u Evropi jako su delovali na maloprodaju, te su zbog toga tržišni uslovi postali neizvesni - kažu u ovoj kompaniji.

Izvor lista navodi da, uprokos tvrdnjama da će se planovi dovesti do kraja kad tad, male su šanse da se posle beogradskog izgrade i ostali objekti u Srbiji. - Naredne procene u ulaganja radiće se 2015. i ako tada procene da se ulaganja ne isplate to će definitivno značiti da od ostalih robnih kuća neće biti ništa - kaže ovaj izvor.

  • 0nanimus

    30.03.2012 08:36
    Ikea ne dolazi, ali zato dolazi Duran Duran! ;)
  • 30.03.2012 05:01
    Bravo za Bojana
    Ipak prva IKEA u Vojvodini, N.Beograd je u Vojvodini za neupućene
  • fcvnn

    29.03.2012 23:37
    Sta pricate vi bre, pa Indjija je u Vojvodini, pa pogledajte koliko su fabrika otvorili! Niko nam nije sto Novi Sad ima ove pacere na vlasti, koji otimaju iz javnih preduzeca i to im je dovoljno! Koje su njihove investicije, kruzni tokovi, semafori...? Opametite se ljudi, LSV drzi gsp, URS Spens, SPO toplanu, SPS Srbija-gas, DS ko zna sta sve i svuda su njihovi clanovi koji crpe finansije iz tih preduzeca i salju partijama! Ne prosipajte te price o ugrozavanju Vojvodine kada je najvise ugrozavaju oni koji o tome i pricaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.