16 studenata PMF-a i Poljoprivrednog dobilo posao

Novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo primio je danas 16 mladih istraživača iz Vojvodine u radni odnos na neodređeno vreme.

Novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo primio je danas 16 mladih istraživača iz Vojvodine u radni odnos na neodređeno vreme.

Ugovor je u Vladi Vojvodine potpisan sa najboljim studentima i najuspešnijim mladim istraživačima Poljoprivrednog i Prirodno matematičkog fakulteta, Odseka molekularne biologije i deo je projekta vojvođanske vlade "400 mladih za put Vojvodine ka Evropskoj uniji". Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović rekao je da je nakon šest godina od početka projekta zapošljavanja mladih naučnika i istraživača prosečna starost zaposlenih smanjena sa 46 na 37 godina starosti. Od 2009. godine do danas povećan je broj naučnih radnika za 774 mlada asistenata ili istraživača, rekao je Petrović.

Pomoćnik ministra prosvete i nauke Srbije Tibor Sabo izneo je podatak da je Srbija druga država u svetu po odlivu mladih kadrova i da će se samo akcijama poput današnje loš rejting popraviti.

Direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Borislav Kobiljski rekao je da milioni evra koje je Institut uložio u novu opremu ne vrede ništa ako nema mladih ljudi koji će biti u korak sa naučnim dostignućima. "Od 2006. godine do danas u Institut je primljen 31 istraživač, a nadam se u godinama pred nama još toliko, što će sigurno dati rezultate u pozitivnom poslovanju, napretku i novim dostignućima kojima Institut teži", rekao je Kobiljski.

  • Raja

    31.03.2012 05:22
    eureka
    Znam ja tu sam nocnu ticu susreto na soru
  • Cegevara

    30.03.2012 19:24
    pomoc
    Da pomognem nije u pitanju Bojan Pajtic.
  • Cegevara

    30.03.2012 17:51
    Nagradno pitanje
    Pokrajinska Vlada je raspisala nagradu od 100 000 forinti ako pogodite koja osoba sa slike je Gargamelova ljubavnica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.