Toplana pomogla povređenoj Novosađanki

Toplana je saopštila da je donirala 4.000 evra za troškove hirurškog lečenja u Rusiji koje su nedostajale Novosađanki Nataši Šakić (29), pre pet godina teško povređenoj u saobraćajnoj nesreći od kada je nepokretna.

Toplana je saopštila da je donirala 4.000 evra za troškove hirurškog lečenja u Rusiji koje su nedostajale Novosađanki Nataši Šakić (29), pre pet godina teško povređenoj u saobraćajnoj nesreći od kada je nepokretna.

Nataši je sada obezbeđen celokupan iznos od 15.000 evra koje bi trebalo da joj omoguće da ponovo počne da hoda. - Apelujem na sva javna preduzeća da slede primer Novosadske toplane kako bi se Nataši obezbedila dodatna novčana sredstva za troškove puta i ujedno se zahvaljujem svima koji su učestvovali u prikupljanju pomoći za našu sugrađanku - izjavio je direktor Vladimir Jelić. Finansijska pomoć Novosadske toplane prikupljena je dobrovoljnim prilozima zaposlenih iz ličnih dohodaka, a Jelić je priložio 20% od svoje plate.

U Naučnom centru za ortopediju i traumatologiju "Ilizarov" su posle intervencije Vladimira Putina snizili troškove lečenja sa 41.000 na svega 15.000 evra, ali su zato Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije i Vlada Vojvodine odbili da finansiraju operaciju njene povređene karlice.

Nataša živi sa majkom i jedini izvor prihoda im je majčina penzija, pa nemaju mogućnosti da same obezbede novac. - Od saobraćajne nesreće, moj život se bukvalno pretvorio u borbu za izlečenje. Moja povreda karlice je toliko retka, radi se o odnosu jedan na 10 miliona slučajeva, i potrebne su mi dve ili tri operacije i šest meseci bolničkog lečenja. Ruski ortopedi razvili su posebnu metodu koja daje rezultate kod ovako složenih oštećenja kostiju - kaže ova mlada studentkinja kojoj su ostala svega dva ispita da diplomira na Fakultetu za menadžment.

Nataša je prinuđena da neprestano leži u krevetu. Ne može da sedi, a stoji samo desetak minuta dnevno, i to na vrhovima prstiju. Položaj njene kompletne karlice se nagnuo. Sa protokom vremena, kičma Nataše Šakić se nabija i krivi, a diskovi mogu da oštete kičmenu moždinu.

  • Lokalni Triciklista

    31.03.2012 19:08
    Jelicu
    Humanost je kada das a ne objavljujes po medijima!
    Ovo mi lici na jeftine politicke poene al bar je ona profitirala od toga sto je dobro
    Jelic nadam se nece
    Pokazao je koliko je "human" prema radnicima koji mu neodgovaraju
  • Marina

    31.03.2012 14:09
    Svaka cast..
    Svaka cast direktoru Novosadske toplane, eh ..da je vise ovakvih humanih ljudi kao sto je Jelic..a vi hejteri koji stavlajte minuse..pamenije bi vam bilo da se uplatili makar po 500 dinara za ovu devojku..nego sto vas izjeda zloba..i ruzne misli...mozda bi ste se malo procistili i osetili dobro nagon humanog gesta...o Vladimiru Jelicu cula sam sjajne price...a da je divan i human i to je pokazao...bez ikakvog interesa...sve pohvale..
  • Виктор

    31.03.2012 11:46
    Наташа
    А шта сваки од вас осим "бла, бла. бла..." учинио за Наташу? Одговор ниjе потребан. Имаш jедан слободни динар узми jош jедан други у своjих приjателjа и иди у банку. Све.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti