U SNP-u ukidaju izmišljena radna mesta

Uz socijalni program Srpsko narodno pozorište ove bi godine trebalo da napusti 50 zaposlenih u tom teatru.
Uz socijalni program Srpsko narodno pozorište ove bi godine trebalo da napusti 50 zaposlenih u tom teatru.

Upravnik pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže da je socijalni program u prvom ciklusu racionalizacije iskoristio 21 radnik, te da se njihova mesta nisu popunjavala. On objašnjava da cilj nije otpuštanje, već da se iskoristi znanje zaposlenih, pa će tako baletskim igračima koji više ne mogu da igraju biti ponuđeno da promovišu balet ili edukuju najmlađe u radionicama koje će biti pokrenute.

Srpsko narodno pozorište ima više od 600 zaposlenih, a Milosavljević za "Blic" ocenjuje da su neka radna mesta izmišljena, te da je preglomazna administracija vremenom postala otuđeni centar moći. Pripremljen je pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta, a Milosavljević dodaje da će se, kada bude konačno usvojen, tačno znati ko šta radi, ali i ko je za šta odgovoran, te da se neće dešavati  da svaki papir kruži zgradom nedeljama dok ga svi direktori ne potpišu.

Predviđeno je da mnogi sektori koji su do sada imali direktore i šefove budu ukinuti, a o novim predstavama u Drami, Operi i Baletu, brinuće produkcijski timovi. Reorganizacija Srpskog narodnog pozorišta radi se po modelima evropskih nacionalnih pozorišnih kuća, pre svega onih u Nemačkoj.

  • posetilac predstava

    24.04.2012 16:39
    stanje u snp u
    Racionalizacija radnih mesta kad ste popunili sa partijskim clanovima....sad ste se setili.......

    Stop menjanju statuta snp pri zaposljavanju podobnih....konkretno kod imenovanja direktorke O.C.K.samo da bi je posltavili na to mesto.Posle silnih maltretiranja uposlenih,podnosi ostavku koju upravnik zali ..boze moj velikog rukovodioca.Na početku godine je zaposlila na mesto korepetitora čoveka koji nikad nije igrao na sceni jer se povredio vrlo mlad.Zamislite tu farsu dobija i godisnju nagradu posle samo nekoliko meseci rada....Ljudi dal je to samovolja prosudite sami.....To nije kraj dala je kao ostavku,a posltavila tog istog čoveka na svoje mesto....Sacekala nekoliko dana i vratila se u fotelju da daje direktve mozete zamisliti kako će tek sad da maltretira....dokle......

    Sve ovo upravnik nije objasnio jer krije da je statut menjan samo za jedinicu baleta........tako da beletom moze da rukovodi svako ko ima pet godina staza bilo gde a ne na sceni baletskoj...............................
    Roditelji dece koju su maltretirali su svoju decu poslali u Sarajevo..proverite navod.....
    To nije objasnio..
  • 23.04.2012 17:48
    gluposti
    ne mogu da čitam ove gluposti, dođite na tri sata shvatićete da niste u pravu.. i dajte ovde više nekog ko je iz pozorišta.
  • ZaposleniSNP

    13.04.2012 21:10
    Nedopustivo
    Ukidanje "Izmisljenih" radnih mesta,zaposlenih za vreme ovog upravnika, a koja se ukidaju za vreme ovog upravnika... Nije ovo jedini problem u SNP , nekima je problem i sam naziv ovog pozorista. Program, organizacija, višak radnih mesta, broj onih koji igraju i broj onih koji ne igraju (uglavnom zato sto im nece da daju ni jednu ulogu), troskovi odrzavanja zgrade, sudski troskovi, troskovi nenaplacenih potrazivanja od zakupa, mesetarenje, isplacivanje raznih nepotrebnih autorskih ugovora, angazovanje stranih muzicara i drugih a na ustrb SRPSKIH umetnika...
    Sve ovo utice na negativnu sliku o SNP, a na sve to kad se doda uprava i samovolja Upravnika, slika je grozna ... Zaposleni budite jedinstveni protiv Upravnika i Upravnog odbora ( ciji je predsednik vec isti tri mandata, koji je sve ovo i zakuvao)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti