Kapetanija piše prijave zbog ometanja saobraćaja

Radnici "Dunav grupe agregati" prekinuli su štrajk nakon što su sa rukovodstvom firme potpisali sporazum o isplati dela zaostalih zarada.  
Radnici "Dunav grupe agregati" prekinuli su štrajk nakon što su sa rukovodstvom firme potpisali sporazum o isplati dela zaostalih zarada.

 

Sporazum obavezuje rukovodstvo da radnicima do sutra isplati minimalne zarade za prva tri meseca ove godine i drugi deo oktobarske plate, kao i da uplate sve doprinose i zdravstveno osiguranje, rekao je predstavnik radnika Milivoje Šujdović.

U sporazumu stoji i garancija da vlasnik "Dunav grupe agregati" Dušan Borovica neće podneti  prijave protiv zaposlenih koji su štrajkovali i blokirali Dunav, ali iz Kapetanije Novi Sad najavljuju da će podneti prekršajne prijave protiv 15 radnika zbog ometanja rečnog saobraćaja.

Do sutra bi trebalo da se postigne dogovor i o isplati preostalih zarada iz 2011. godine, kao i hranarina koje radnicima nisu isplaćene. Sporazum je potpisao i pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin kao predstavnik Vlade Vojvodine koja je garant da će se sporazum realizovati.

Podsećamo da je oko 470 radnika koji su štrajkovali, prošle nedelje radikalizovalo protest blokadom Dunava, koja je trajala dva dana, zbog čega je oko 20 stranih teretnih brodova bilo usidreno kod Novog Sada.

 

  • mile V*

    19.04.2012 12:35
    tužba
    Joker,slažem se.Ali,ajde ovako.Da su SVI oštećeni odmah,što znači,u isto vreme podneli tužbe i ovde i TAMO uz obrazloženje koje si Ti naveo i kao razlog naveli da ne veruju u objektivnos i pravdu domaćih sudova onda bi priča bila sasvim drugačija.Zamisli koja bi frka nastala.
  • sale novosadjanin

    19.04.2012 10:58
    ako ih ova
    tajkunska drza kazni,odmah kazne predati borovici da to regulise i novi strajk !
    neka proda helikopter i auto !!!!
  • Joker

    19.04.2012 10:29
    Najbolje bi bilo da moze odmah da se zali sudu u Strazburu, ali ne moze... moraju se prvo redom iskoristiti svi pravni lekovi koji postoje u Republici Srbiji, a tek se onda moze obratiti sudu u Strazburu. Ukoliko ne bi pratili redosled pravnog leka, sud u Strazburu bi nas pitao a sto niste uradili to i to kad ste mogli itd...

    ukratko> do Strazbura, tj. do dobijanja sanse pred Strazburom radnike ceka jedna dug, mukotrpan, i politicki namesten postupak iz kojeg se tesko izlazi normalan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.