Novosađani na Olimpijadu idu biciklom

Dragan Furtula (44), profesor u Saobraćajnoj školi "Pinki" i predsednik biciklističkog kluba "Meridijan", poći će u okviru petočlane ekipe biciklom na put u London na Olimpijske igre.
Dragan Furtula (44), profesor u Saobraćajnoj školi "Pinki" i predsednik biciklističkog kluba "Meridijan", poći će u okviru petočlane ekipe biciklom na put u London na Olimpijske igre.

Furtula je napravio plan rute Novi Sad - London koja sadrži prolazak kroz osam država i put od 18 dana, a sa njim će na put krenuti i Milorad Majkić, Zoran Blešić, njegov sin Marko i Bojan Gligorić.

Biciklisti će nositi opremu tešku 30 do 40 kilograma na prtljažniku, prenosi 24 sata. U njoj će biti rezervni delovi za bicikl, šator, rezervne gume, garderoba, dokumenta, lekovi, prva pomoć i hrana.

Furtula je odranije poznat novosadskoj javnosti kada je pre nekoliko godina biciklom putovao na Himalaje, a za London će krenuti sredinom jula.

  • Milan

    23.04.2012 12:13
    Muškost
    Dobra ideja, ali oprez - čuvajte muškost!
  • zasto samo jedan covek

    23.04.2012 11:46
    o ostali i njihovi podvizi
    za neke od gore navedenih sigurno znam da su isli i na malo dalje puteve puteve biciklom, tipa olimpijada u kini, svedska, nemacka, francuska, grca, ( sva neka evropska i svetska prvenstva u igrama sa loptom ) ali ste u gore navedenom tekstu nahvalili samo jednog gospodina. Samo mislim da ste trebali ili navesti sve podvige za svakog biciklistu ili sta su zajedno uradili, a ovako ispada da je jedan od njih bolji od ostalih, samo zato sto ste vi tako formulisali text...
  • preplašeni jazavac

    23.04.2012 11:15
    ...
    "Furtula je odranije poznat novosadskoj javnosti kada je pre nekoliko godina biciklom putovao na Himalaje"

    Zapravo je veći deo tog puta "preleteo" avionom:
    http://www.cikloberza.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=3016&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Furtula&start=105

    Nadam se da će ovog puta zaista izvozati na biciklu čitavu deonicu.

    Vetar u leđa svoj petorici :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti