Godišnjica NATO bombardovanja

Danas se navršava 11 godina od početka NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, koju su činile Srbija i Crna Gora. Prvi projektili pogodili su novosadsku policijsku stanicu na Klisi, 24. marta, 1999. godine.
Danas se navršava 11 godina od početka NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, koju su činile Srbija i Crna Gora.

Prvi projektili pogodili su novosadsku policijsku stanicu na Klisi, 24. marta, 1999. godine. Tokom 78 dana agresije poginulo je dva Novosađanina, a više od 50 je lakše ili teže povređeno. Srušeni su Varadinski most, Žeželjev most, Most slobode, kao i zgrada RTV Novi Sad, a bombardovane su i zgrada Izvršnog veća i Rafinerija.

U Srbiji je tokom bombardovanja poginulo 3.500 ljudi, a teže i lakše ranjeno i povređeno više od 12.500. Uz upotrebu najubojitijeg oružja, Severnoatlantska alijansa je u ratu protiv Srbije upotrebila i zabranjeno naoružanje – municiju sa osiromašenim uranijumom. NATO bombardovanje SRJ, poznato i kao akcija ''Milosrdni anđeo'', trajalo je od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

  • Kizo

    24.03.2010 18:57
    SFRJ
    Stara izreka kaze: Svaki narod ima tu vladu,
    koju zasluzi!
    `99 to nazalost nije bila istina.
  • Zivadin

    24.03.2010 14:04
    Neupucen
    Rodjen sam 1999 godine i pokusavam da saznam zasto nas je Nato bombardovao ali nigde u vestima ne pise. Jel ima neko da mi pojasni?
  • Србијаусрцу!

    24.03.2010 13:13
    @Zoran
    Жалосно је што ти мислиш да је покојни Милошевић био крив за агресију НАТО-а. Да си мало боље упућен знао би да нико на свету никада неби прихватио ултиматум какав нам је нуђен у Рамбујеу. То је чак и сам злотвор Клинтон рекао!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.