Duguju Čistoći, a smeće bacaju kod komšija

Radnici JKP "Čistoća" skoro mesec dana zbog dugovanja ne odnose smeće iz 32 preduzeća, a uprkos očekivanjima da će gomilanje otpada primorati dužnike da plate račune, to se nije dogodilo, pošto su oni samo počeli da koriste kontejnere kojima se služe građani.

Radnici JKP "Čistoća" skoro mesec dana zbog dugovanja ne odnose smeće iz 32 preduzeća, a uprkos očekivanjima da će gomilanje otpada primorati dužnike da plate račune, to se nije dogodilo, pošto su oni samo počeli da koriste kontejnere kojima se služe građani.

Portparolka "Čistoće" Milica Vlaisavljević kaže da većina tih preduzeća nalazi improvizovane načine za odlaganje smeća, odnosno da ga odnosi u obližnje kontejnere koji su najčešće namenjeni otpadu koji bacaju građani, a ne firme.

U "Čistoći" navode da su među preduzećima koja odlažu otpad van svojih kontejnera "Neobus", "Šipons", "Agrovojvodina", Hotel "Sajam", "Autovojvodina", "Vojvodinaput - Bačkaput", hotel "Park", "Neimar", hotel "Prezident", "Slavijacoop", hotel "Gymnas", te su zbog toga odlučili da održe sastanak sa načelnikom Gradske uprave za inspekcijske poslove kako bi zatražili da inspektori izađu na teren.

Milica Vlaisavljević kaže da će "Čistoća" od nadležnih inspekcija tražiti da provere gde i na koji način preduzeća odlažu otpad, a ukoliko se utvrdi da to ne čine po propisima, mogli bi da dobiju novčanu kaznu koja se kreće od 50 hiljada do milion dinara.

  • 03.07.2012 14:01
    Kakva je ovo sprdnja od vodjenja JKP Cistoca!?! Sta kao nemogu drugacije da im naplate vec cekaju da duznicima 'zasmrdi' pa mozda i plate? A sta bi naplatili ako bi sva preduzeca u gradu prestala da placaju?
  • sale novosadjanin

    03.07.2012 13:34
    tako im i treba
    kada nemaju petlje da ih tuze i pokrenu blokadu racuna pa jos i sudske takse !
    prema malim firmama su silni a i sto se tice firmi koje su u privatnim kucama gde 2 puta naplacuju istu uslugu!!!
    ps-pogledajte na racunima kako obracunavaju kamatu !!
  • Stevara

    03.07.2012 10:28
    pitanjce...
    Podrška " Čistoći" u ovoj priči ! Interesuje me hoće li privatno preduzeće "EXIT" platiti usluge " Čistoći" ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti