Više intervencija Hitne pomoći

Broj poziva Hitnoj pomoći povećan je tokom ovih vrelih dana za oko trideset odsto.
Broj poziva Hitnoj pomoći povećan je tokom ovih vrelih dana za oko trideset odsto.

Kao primer, u ovoj službi navode da su u ponedeljak imali 106 intervencija, a najčešći razlog izlaska lekara na teren su kolabiranja građana usled velikih vrućina. Srđan Čobanov iz Hitne pomoći kaže za Radio 021 da bi zbog toga građani trebalo da prilagode svoju dnevnu rutinu vremenskim prilikama.

"Preporučuje se unos dosta tečnosti, lakša vitaminska ishrana, više voća i povrća, kao i da se sklone sa sunca između 10 i 17 časova. Pored toga, hronični bolesnici da redovno uzimaju svoju terapiju i redovno kontaktiraju svog lekara", navodi Čobanov.

Novosađani s kojima smo razgovarali kažu da se uglavnom čuvaju vrućina i pridržavaju ovih saveta, onoliko koliko im to uslovi dozvoljavaju. Uglavnom se trude da ostanu kod kuće pod klimom, a ako moraju da izađu nose sa sobom vodu ili se drže hlada i osvežavaju limunadom.

Dodajmo da će velike vrućine potrajati i u narednim danima.

  • Kokoš

    04.07.2012 19:22
    Devojki nisu trebali nuditi ništa jer je to isceni
    znam tu ribetinu,stalno pada u nesvest u centru i tako privlači pažnju,tačnije ta cupi je sponzoruša i grebe se za cugu,a uvek je tip top namontirana! Užas dokle smo stigli sa besstidnošću.
  • Čirko slončić

    04.07.2012 16:05
    Jedna prelepa devojka
    Jedna ribetina opasna je isto juče kolabirala u centru i oko nje se okupilo 10 momaka polivali je vodom i hteli su da joj pruže veštačko disanje al ona nije dala,posle su joj platili cugu u kafiću...mada mi se čini da je tražila pažnju jer je jaukala nešto i mljackala.Kontam da deki niko nije pomogao jer misle u sebi: "Star je on šta ima da živi više i ovako je njesra u državi,a bolje da pandrk..ne i ovako nema slobodnih mesta u busu,ili za zaposlenje ? ;("
  • 04.07.2012 12:59
    Juce vidim jednog starca kako je pao kao pokosen pored stanice gradskog autobusa. Bez preterivanja na njoj se u tom trenutku nalazilo oko 40 ljudi, ali samo jedna gospodja, jedan momak i ja smo prisli da pomognemo coveku dok su ostali samo gledali i medjusobno pricali, nagadjali dali ga je opalila suncanica ili je doziveo srcani udar. Svi su se zavukli u debelu hladovinu i posmatrali kako ga vadimo iz neke metalne konstrukcije u koju je upao. Iako su neki od njih u rukama drzali flasice vode niko nije prisao da tu vodu ponudi starcu i da ga malo polije. Vodu smo dobili iz jednog lokala, pozvali hitnu pomoc koja je stigla za oko 3 do 4 minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti