Jerkov: Proglasiti vanredno stanje zbog vrućina

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.
Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Jerkov je kontaktirala predsednike skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova od kojih je obaveštena da je i u njihovim gradovima stanje teško, te da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Usled velikih vrućina, svakodneni život građanki i građana bio je u značajnoj meri poremećen, a Novi Sad je zbog tropskog talasa postavio česme na ulice, dok su vrata Skupštine grada otvorena za osveženje i rashlađivanje sugrađanki i sugrađana.

Većina predsednika skupština opština sa kojima je Jerkova razgovarala, složila se u oceni da je neophodno, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula, da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere i omoguće građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine.

"Naravno, treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature", napomenula je Jerkova u pismu Dačiću i Mariću.

  • BAKi

    06.08.2012 00:07
    SMAK SVETA!
    SMAK SVETA!
  • 11.07.2012 11:23
    To koliko je Jerkov sprenma da se licno promovise, nije za cuditi. Predlog da se proglasi vanrdna situacija zbog tropskih vrucina je trebao biti upucen prosle nedelje kada su sve prognoze konstatovale porast temperatura, a ne sada kada najavljuju pad. Novi SAd ce mnogo trpeti zbog nadmetanja Jerkov-Pavlicic.
  • ako

    10.07.2012 22:05
    mozda
    dovoljno opstina proglasi vanredno stanje, onda i republika vojvodina moze da proglasi isto.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti