FOTO: Nagrađeni radovi "Foto albuma novosadske prošlosti"

Na konkursu "Foto album novosadske prošlosti", koji je organizovao Radio 021, izabrane su tri najbolje fotografije čiji autori su nagrađeni.  
Radio 021 je od 18. do 29. juna organizovao konkurs "Foto album novosadske prošlosti". Mnogobrojni slušaoci Radija 021 i posetioci portala 021.rs poslali su svoje fotografije iz prošlosti Novog Sada i podsetili nas kako je grad izgledao nekada. Žiri je odabrao najbolje fotografije koje imate priliku da vidite.

Pobedničke fotografije su:

Branislav Dobanovački i fotografija na vrhu većeg luka starog Žeželjevog mosta.

Drugu nagradu je osvojila Snežana Kozarov i njena fotografija snimljena, kako nam je ispričala, pozajmljenim fotoaparatom, jer svoj nisu imali. Fotografija je napravljena u ulici Modene.

Treću nagradu osvojio je Božidar Golubović i njegova fotografija načinjena u samom centru grada sad već davne 1967.

Prvu nagradu, fotoaparat, dodelio je Handy, drugu nagradu Eunet, a treću knjižara Bo.Bo.

Radio 021 i web portal 021.rs se zahvaljuju svim učesnicima, a pored pobedničkih fotografija izabrali smo još nekoliko zanimljivih:

  • novosađanin

    11.07.2012 19:21
    savremenik
    Na većini ovih slika i moje detinjstvo je zabeleženo. Krenuo sam na lukove nekoliko desetina metara penjući se pa se vratio, u Dunavskom parku i dalje je ta bela ograda oko jezera, fali vodoskok koji je tada radio. Lopticu skočicu lično nisam imao ali sam zamolio "daj i meni malo" a i svi smo znali za hronološkog zapisničara N.Sada sa fotoaparatom Medu.
  • Jan

    11.07.2012 11:46
    Čestitam
    Lepo sačuvani trenuci istorije Novog Sada.
    Čestitam autorima nagrađenih fotografija kao i za ideju da se ovakav jedinstven foto-konkurs ostvari. Vredi.
  • novosadjanin

    11.07.2012 11:11
    ajde objavite sve
    Mogli bi da obajvite sve fotografije koje su vam pristigle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti