Simpozijum o Zmaju

Društvo književnika Vojvodine (DKV) organizuje simpozijum o Jovanu Jovanoviću Zmaju (1833-1904 ) koji će se održati 12. jula u Pozorištu mladih.

Društvo književnika Vojvodine (DKV) organizuje simpozijum o Jovanu Jovanoviću Zmaju (1833-1904 ) koji će se održati 12. jula u Pozorištu mladih.

Ovo je treći simpozijum koji organizuje DKV u okviru novih čitanja srpskih romantičarskih pesnika. Sa prethodna dva skupa objavljeni su književno - kritički zbornici o Lazi Kostiću i Đuri Jakšiću.

Simpozijum o Zmaju baviće se različitim aspektima bogatog dela ovog pisca, podrazumevajući novije književno - kritičke pristupe, od poezije, satire, književnosti za decu, emancipatorske uloge pesnika, političkih ideja i odnosa prema istorije, odnosa kritike njegovog doba prema njemu, bolesti kao determinate koja konstruiše karakter umetnosti, tj. književnosti i dr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti