Skupština Vojvodine: Minut ćutanja za Srebrenicu

Sednica pokrajinske skupštine danas je počela minutom ćutanja za žrtve u Srebrenici.

Sednica pokrajinske skupštine danas je počela minutom ćutanja za žrtve u Srebrenici.

Minut ćutanja predložila je Liga socijaldemokrata Vojvodine, a prihvatio ga je predsednik skupštine Ištvan Pastor. Pre minuta ćutanja, salu su napustili poslanici Demokratske stranke Srbije, dok su poslanici Srpske napredne stranke sedeli tokom odavanja pošte.

Odbornici naprednjaka i DSS-a zatražili su da se sednica prekine nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda o neustavnosti pojedinih odredbi Zakona o nadležnosti Vojvodine. Taj predlog je odbačen većinom glasova.

  • Autistično društvo

    13.07.2012 13:32
    Srbija još uvek u poricanju genocida – “neznanje tupo kao malj i mržnja oštra kao nož”
  • Veljko

    12.07.2012 22:11
    istina je negde na sredini
    Naravno da je bilo zrtava u Srebrenici i da su pobijeni ljudi. Medjutim, i druga strana je takodje iz te iste Srebrenice harala okolnim srpskim selima. Bez ulaska u dalju diskusiju oko toga koji narod je vise u tom ratu stradao, jer je svaki izgubljeni zivot za zaljenje, smatram da politicke stranke a u to spadaju i LSV i SVM ne treba da koriste ovakve stvari za sopstvenu politicku promociju i provokaciju svojih politickih oponenata. Boli Ligu bas za zrtve rata. Oni jedino zele da nerviraju DSS-ovce i naprednjake i guraju im prst u oko. E to je gospodo problem. Nema tu iskrenog zaljenja vec jednostavnog prkosa, inata i pokazivanja ko je jaci u parlamentu. Verujem da kada bi SNS i DSS sutra izjavili kako im se ne svidja brada Deda Mraza, Ligasi bi sutradan osvanuli svi u parlamentu sa istim tim bradama samo da bi ove nervirali i provocirali.
  • Mirotvorac

    12.07.2012 09:08
    Minut cutanja u Skupdtini Vojvodine je samar demokratiji i svim zrtvama. Ocito da nikom od DS i LSV nije stalo do zrtava. Citava njihova, a pogotovo politika LSVa, se svodi na udaranju kontre i provociranju najosetljivijih tema. Organizacija LSV je masinerija koja ima jasan cilj a to je secesija Vojvodine, ne zato sto je Canak manji Srbin od nekoga i ne zato sto voli vise Hazbursku monarhiju od Srbije, vec zato sto jedini tu vidi svoju mogucnost za isticanjem. Jasno je iz dosadasnjeg delovanja LSVa da se sve svodi na slepo pracenje DS. Jasno je i da Canak nema kapacitet da se istakne kao ozbiljan politicar u srpskom Parlamentu. Pa onda je svima jasno da prica o autonomiji nije smisljenja za dobrobit paora u Banatu, vec da bi deca nekadasnjih komunistickih funkcionera imala gde da zadovolje zahteve svojih ega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti