Počinje upis đaka prvaka

Upis đaka u prvi razred osnovne škole počinje u četvrtak, 1.aprila, i trajaće do 31. avgusta.            
Upis đaka u prvi razred osnovne škole počinje u četvrtak, 1.aprila, i trajaće do 31. avgusta.

U osnovne škole u Novom Sadu trebalo bi da krene oko 3.500 đaka prvaka, kaže za Radio 021 načelnik Školske uprave za Južno-bački okrug, Petar Viđikant.

Prema njegovim rečima, ove godine biće obezbeđeni besplatni udžbenici, kako za prve, tako i za druge razrede osnovnih škola.

"Prošle godine ta akcija je započeta, a ove godine treba da se završi tako što će se vratiti oni udžbenici u kojima se nije pisalo, međutim, još uvek se ne zna koje će se knjige tačno vratiti jer se većina koristila kao radni list. Sledeće godine situacija verovatno neće biti takva što znači da će se nabaviti pola udžbenika, a pola radnih listova", istakao je Vidjikant.

Ove godine broj dece koji upisuje prvi razred znatno je veći nego pre godinu dana, a u Južno-bačkom okrugu ima više od 9.000 đaka prvaka.

  • djak prvak

    31.03.2010 18:48
    ???
    Kako fukcionisu besplatni udzbenici kada se u svim knjigama pise?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti