Bez video pauka i lisica bar do leta

Iako je za uvođenje video-pauka i lisica za vozila uloženo više od milion dinara, "Parking servis" već mesecima nema koristi od ove investicije.

Iako je za uvođenje video-pauka i lisica za vozila uloženo više od milion dinara, "Parking servis" već mesecima nema koristi od ove investicije.

Portparol ovog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže da nije reč o promašenoj investiciji, jer je novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju predvideo lisice kao meru prinude, ali da Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da podzakonskim aktom konkretizuje njihovu primenu.   

"Mi, recimo, predlažemo da se lisice koriste za vozila stranaca koji, znajući našu priču, da nemamo tu kontrolu na granici, ne plaćaju parking, pa slobodno izađu iz zemlje. Lisice bi bile jako dobra stvar u tom slučaju, ali videćemo kako će biti. Nemoguće je da lisice koje su ušle u Zakon o bezbednosti saobraćaja ne budu u upotrebi", kaže Jeknić.

Pravna služba "Parking servisa" procenjuje da će lisice biti u primeni do kraja juna, jer je prosek vremena potrebnog za donošenje podzakonskih akata, pola godine. Ono što tada ne bude regulisano na državnom nivou, regulisaće gradska Uprava za saobraćaj, tvrdi Jeknić.

On dodaje da je za upotrebu video-pauka potrebno regulisati upotrebu elektronskog potpisa, jer će se nalozi za uklanjanje vozila davati iz jednog centra, elektronskim putem. (D.S.)

  • Vladan

    02.04.2010 07:35
    Ne placajte parking, ne mogu to da vam naplate, zato sto rade neustavno.

    Oni su javno preduzece, i nemaju prava na nekakve doplatne karte. Usluga parkiranja je 40 din, i ako prekoracite ili ne platite parkiranje, ne mozete biti kaznjeni sa 1000 din, nego sa 40 koliko i kosta sat vremena.

    Ko hoce nek placa. A te price kako su naplatili nekome i kako to mora da se placa, lanisraju bas oni.. Jer strah je jedini nacin da naplate te njihove doplatne karte...
  • on

    02.04.2010 06:11
    Ma Da!
    Živ bio Vladane. Ja platio, sve sa sudskim troškovima, jer sam bio glup!
  • vladimir

    02.04.2010 06:00
    parking servis
    Nije uredu da te kazne sa 1000 din jer je proslo 5 min. a nisi dopunio parking. Dali je moguce da ti treba da platis 4o din za ceo sat a koristis ga samo 5 min. Parking servis bi trebalo da bude fleksibilan bar 15 min. kao da samo cekaju da ti isekne vreme i ako nisi tu odmah stave koverat sa prinudnom naplatom 1ooo din. HVALA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti