Ligaši traže novi zakon o bezbednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine će predložiti u republičkoj Skupštini novi zakon, kojim bi bila regulisana ovlašćenja pripadnika privatnih obezbeđenja, kaže za Radio 021 predsednik te stranke, Nenad Čanak.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će predložiti u republičkoj Skupštini novi zakon, kojim bi bila regulisana ovlašćenja pripadnika privatnih obezbeđenja, kaže za Radio 021 predsednik te stranke, Nenad Čanak.

"Jedna od stvari koje ćemo zahtevati u novom zakonu je da pripadnici tih firmi ne smeju da budu krivično gonjeni ili osuđivani. Nešto se odlučno mora uraditi, jer su te grupe postale leglo ološa, kriminalaca i dilera droge", naglašava Čanak.

Potpredsednica Skupštine Vojvodine, Maja Sedlarević, kaže da je Novi Sad za kratko vreme od mirnog grada postao jedan od najmanje bezbednih u Srbiji i da je krajnje vreme da pokrajina dobije svoju Policijsku upravu.

"Mislimo da ono bi efikasnost policije bila mnogo veća kada bi Vojvodina dobila svoju policiju i da bi se predupredilo sve ovo što se dešava na našim ulicama", kaže Sedlarevićeva.

Ligaši su reagovali nakon serija pljački, premlaćivanja i ubistava koja su se u poslednje vreme izdešavala u Novom Sadu.

  • Radivoje

    08.04.2010 18:33
    Novi Sad je poznat vec po kriminalu i divljem zapadu.Nije u tome stvar,Problem je radno vreme objekata nocnih klubova koji rade svake noci biju se,drogiraju svaku noc u stambenim zonama.Svedoci smo pucnjava,obracuna,huligana!
  • Jo

    08.04.2010 11:53
    Ne kaže sa za džabe
    Svaki razlog je dobar razlog zar ne g-djice potpredsednice.Samo nemojte zaboraviti u svemu da li isti likovi bili to što navodite i u vreme kad su krčili prolaz po mitinzima i kad su čuvali stranačke prostorije.Ili će biti kao onomad kad je ovaj što sedi pored vas jedini od gradjana NS bio neobavešten šta mu prijatelj radi.Znate kako kaže jedna poslovica Ko sa decom spava budi se up...an tako je i ovde slučaj.Usput ne treba vama pol.uprava nego da oni počnu da rade svoj posao za sve gradjane a ne samo za tzv.elitu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti