Čanak priznao da je tukao Lešanovića

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto poslanika u skupštini, zato šta ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu pre nekoliko dana.
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto poslanika u skupštini, zato šta ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu pre nekoliko dana.

Čanak je, između ostalog, pred poslanicima i novinarima priznao da je učestvovao u tuči pre dva dana ispred kafane u Novom Sadu u kojoj je pretučen Pavle Lešanović (47) iz Beograda. Čanak je priznao da je tog čoveka tukao pesnicama na parkingu ispred kafane, ali je ukazao da ga je on vređao, nazivao lopovom a ćerku njegovog brata "dodirivao kao poslednju prostitutku".

"Kada sam video suze u očima svoje ćerke, a ćerku svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sedeo u automobilu marke BMW. On mi je tada opsovao decu, na šta sam ga ja izvukao iz automobila i udarao pesnicama", naveo je Čanak. On je kazao da je u restoran otišao na poziv ćerke svog brata i da ga je taj čovek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo da "hvata za telo" devojku.

Čanak je rekao da je taj čovek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz reči: "Zašto sviraš za ovu svinju". "Na osnovu svakodnevnih pretnji smrću pre dve godine sam tražio obezbeđenje od MUP-a ali mi to nije dato", dodao je Čanak.

Čanak je rekao da ga niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije zvao da da izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije hteo da u javnosti iznosi svoju odbranu, jer je trebalo prvo da to kaže istražnim organima. On je novinarima u parlamentu rekao da je bio izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice.

Čanak je dodao da je ostavku podneo i zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički mandat u sudskom postupku i naveo da su neki "već izrekli presudu u javnosti pre ikakvog sudskog postupka".

Pokrenuta istraga protiv Čanka

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je danas istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja.

Lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine optužio je Pavle Lešanović (47) iz Beograda da ga je, sa članovima svog obezbeđenja, brutalno pretukao u noći između subote i nedelje ispred novosadske kafane "Tako je suđeno", koju drži bivši vaterpolista Danilo Ikodinović.

Čanak je te optužbe negirao, izjavivši da je spreman da se o tom događaju objasni na sudu.

Advokat Đukić ranije je izjavio da će incident koji se odnosi na njegovog klijenta i Lešanovića završiti pred sudom kao privatni spor. "Iz medija smo saznali da je portparol Kliničkog centra Srbije preneo da je Lešanović zadobio lakše telesne povrede, što po zakonu potpada pod privatnu tužbu", rekao je Đukić.

Iako je kafana "Tako je suđeno" opremljena video-nadzorom, na snimku dostavljenom policiji, kako saznaju "Večernje novosti", nije zabeležen incident između Čanka i Lešanovića. Ostaje nejasno kako je to moguće jer iako je radno vreme kafane do sat iza ponoći, kamere su isključene u tri sata, a obračun se dogodio sat ranije, pišu "Novosti".

Đukić je istakao da se u medijima spekuliše i da se, kako je rekao, presuđuje Čanku, a da nikakav postupak nije ni počeo. "Na sceni je prava medijska hajka i moj klijent je najavio da će protiv svih onih koji učestvuju u njoj podneti prijave", istakao je Đukić, naglasivši da u Srbiji svi imaju pravo na pretpostavku nevinosti, pa to pravo ima i Čanak.

Dačić: Čanak da da izjavu

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će biti utvrđena istina o incidentu i poručio da niko neće biti zaštićen.

"Pogledao sam izjave koje su učesnici spornog događaja dali u policiji", rekao je Dačić i dodao da je "očigledno da je prvo došlo do vređanja Čanka za stolom za kojim su zajedno sedeli sa vlasnikom restorana Danilom Ikodinovićem i da je nakon toga došlo do tuče".

Dačić je rekao da će izjava o incidentu biti uzeta i od lidera LSV, bez obzira na imunitet narodnog poslanika, koji se, kako je podsetio, ne odnosi na davanje izjave. On je istakao da "svi koji se bave politikom moraju da vode računa da nisu obični građani".

  • Аца

    27.09.2012 09:54
    Ди су паре
    Миладин Ковачевић - бранио женску част
    Чанак Ненад - бранио женску част

    Миладин Ковачевић - сам обавио посо
    Чанак Ненад - обавио посо у групи

    Миладин Ковачевић - рекао истину
    Чанак Ненад - нејасно шта прича

    Миладин Ковачевић - без претњи сведоцима
    Чанак Ненад - легитимисао крунског сведока

    Миладин Ковачевић - без веза у управи САД
    Чанак Ненад - са извесним везама у власти

    Миладин Ковачевић - побего
    Чанак Ненад - ухваћен

    Миладин Ковачевић - коштао нас милион долара
    Чанак Ненад - непроцењиво
  • linoleum

    27.09.2012 08:47
    malo sutra podneo ostavku
    Da bi podneo ostavku a zna on to zdravo dobro -mora lično,a nije podneo lično,samo je mahao papirićem,znači neme ni ostavke-opet cirkuzaner igra svoju igru.NECE ON LAKO DATI SVOJ IMUNITET.A kaze AKO MORAM DA BIRAM IZMEDJU SUZA SVOJE DECE KOJA NE MOGU DA IZDRŽE PONIŽENJA KROZ KOJA PROLAZIM-vidi čuda ON PROLAZI,pa sam ih i pravi i koja deca, otkad se to zove bratova ćerka da nije to jedna od mnogih pratnjica gosn Čanka.A kažu da je sa uperenim pištoljem pripretio iznajmljenom vozacu rečima,ako ga bilo šta pitaju da kaze da nikad nije niti bio na tom mestu niti ikad video njega inače ce ga progutati mrak.Razbio se ČANAK.
  • 27.09.2012 05:29
    Sramota
    Čanak se ponaša u skladu sa osnovnim idejama svoje Ljiga stranke ,i tu mu se nemože ništa prigovoriti ,samo država mora da zabrani rad iste .Jer širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti je suprotno zakonu – Ustavu.I sad ovo premlačivanje čoveka sa opasnim namerama da zastraši stanovništvo ,pazite noću organizovani u trojke napadaju ljude i šire paniku SA odredi i on lično ,e pa dosta je nek država pokaže da ima snage i da stane na put bahatosti i ludilu jednog ,,Čoveka". Zamislite pištolj da uperi u glavu čoveka –vozača pa on ga nije vređao ,pa onda bilderi i on ,prebiju drugog-horor.,Čovek je u ludilu nekom svom vsvetu, istom sebi daje opravdanje za prebijanje čoveka , kao da ne postoji policija i sud i zamislite tu devojčicu u 03h ujutro sedi sa dvaput starijim muškarcima šta je radila šta je htela ako je slučajno i bila .Ma laž do laži starog manipulatora ali dolijao nema više ko da ga štiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti