Obnavlja se Mala škola u Petrovaradinu

Mališani iz Petrovaradina više neće morati da idu u udaljenu školu, jer bi Grad u okviru predstojećeg rebalansa budžeta trebalo da izdvoji sedam miliona dinara za renoviranje Male škole u njihovom naselju.
Mališani iz Petrovaradina više neće morati da idu u udaljenu školu, jer bi Grad u okviru predstojećeg rebalansa budžeta trebalo da izdvoji sedam miliona dinara za renoviranje Male škole u njihovom naselju.

 

Ova pomoćna školska zgrada OŠ "Jovan Dučić" u Ulici Franje Malina, sa četiri učionice, već godinu dana ne radi zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, zbog čega brojna deca iz Petrovaradina moraju da idu u udaljenu školu i pređu čitavu glavnu ulicu prepunu šlepera.

Svetislav Mirković iz Udruženja građana "Centar Petrovaradin" izjavio je da su, pored obnove škole, prioriteti u ovom delu grada izgradnja trotoara u Ulici Račkog i u Krajiškoj.

"Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić rekao nam je da će u okviru rebalansa budžeta, koji bi trebalo da bude donet u četvrtak, tražiti sedam miliona dinara za tu svrhu. S tim novcem će, kako je predložio, moći da se obnovi čitav krov i okreči kompletna škola kako bi učenici nižih razreda vrlo brzo mogli da se vrate u nju i tu pohađaju nastavu. To je zaista hitno, jer ovim ulicama svakog dana ide više od stotinu malih đaka, a tuda neprestano krstare automobili i kamioni, pa zarad bezbednosti naše dece moramo što pre rešiti ovaj problem", kaže Mirković.

  • kaca

    10.10.2012 20:42
    obnavlja se mala skola u petrovaradinu
    Mislim da je ovo bruka i sramota ,problem i strah,nezainteresovanost gradjana da pomognu tim malisanima radi njihove bezbednosti , bar dok se ne nauce saobracajnim propisima i haosu koji vlada preradovicevom ulicom.nisam stanovnik petrovaradina ali sam ,saznajuci za ovo ogorcena za takav nemar odraslih.to ne mozete planirati za buduce vreme to se MORA odmah osposobiti za upotrebu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.