Izbačena iz stana zbog tuđeg duga

Novosađanka Radmila Arula izbačena je juče iz svog stana u ulici Sonje Marinković, zbog duga koji nije napravila.
Novosađanka Radmila Arula izbačena je juče iz svog stana u ulici Sonje Marinković, zbog duga koji nije napravila.

Problemi ove 56-ogodišnje žene počeli su pre četiri godine kada je brat njenog pokojnog muža uzeo zajam od 30.000 evra, za koji je žirant bila njena ćerka koja je danas suvlasnica stana, ali je u vreme uzimanja zajma bila jedini vlasnik.

Nakon što muževljev brat nije vratio novac, zajmodavac je pokrenuo sudski spor kako bi dobio stan koji je prethodno stavljen u zalog. Prema rečima Radmile Arule, njena ćerka nije imala pravo da stavi pod hipoteku ceo stan budući da je vlasnica samo polovine i da godinama tu ne živi, ali sudija nije uzeo u obzir njene izjave i papire iz katastra.

"Šest puta su pokušali da me isele, a sada su i uspeli. Pisala sam pokrajini i republici, komšije su išle i kod gradonačelnika Vučevića, ali niko neće da pomogne", kaže Arula, kojoj je pokojni muž 1990. godine naneo više od 50 uboda nožem po licu i telu.

Iz Osnovnog suda u Novom Sadu poručuju da je vlasnik agencije koja je odobrila zajam trebalo da postane vlasnik stana još prošlog novembra, ali je na njegov zahtev iseljavanje Radmile Arule nekoliko puta odlagano.

  • Magdalena

    11.10.2012 21:12
    Ljudi moji, poznajem zenu licno, stanuje u stanu ispod mog. Znam sve, cak i to da su na cudan nacin nestali originali iz Suda i katastra koji dokazuju da zena nije kriva. Sva sreca da je zena pronasla u starim dokumentima duplikat tog dokumenta, ali niko ne zeli da je cuje jer prodajom njenog stana svako zeli parce svog kolaca. I onda vas ja pitam, objasnite mi, sta znaci rec KORUPCIJA, i da li mi mladi treba da nastavimo da gradimo zivot na ovako trulim temeljima? Inace zenu su proglasili cak i mrtvom pa je morala da dokazuje da se nije “povampirila” nego da je prezivela 54 uboda zadatih bajonetom, i na kraju advokat otkazuje punomoc. Sva sreca sto nisam pravnik.
    Inace, ona zivi od 5500,00 socijale a po resenju ima pravo na 6500,00. Ko zeli da nahrani sebe i svoje, sa tom razlikom od 1000,00 dinara?
    Ljudi, hladno je, mi smo u toplom, ususkani, siti, i ipak imamo nekog pored sebe. A koga ima ona? Znam da nije gladna ovog momenta, jer smo joj dali nesto malo da pojede, ali ona vene, a koga je to briga, jer izgleda da je nama lakse da pravimo socijalne slucajeve nego da raskrinkavamo potkupljene.
    Ako iko zna neko resenje ili bar je voljan da pomogne, javite se, nikada ne znamo sta nas moze sutra snaci.
    Takodje bih zelela da se zahvalim policiji koja je bila maksimalno korektna, cak sam u jednom trenutku i videla bolni grc. Ljudi, svaka vam cast! Zasto svi niste ovakvi?!
    Ljubim vas sve, i hvala sto ste odvojili vremena da procitate ovo
  • XY

    11.10.2012 14:41
    @Liman
    Ako gradonacelnik nema sta da trazi u navedenom slucaju, onda i nije gradonacelnik novosadjana.
  • Novinar

    11.10.2012 13:37
    No comment
    http://www.nsreporter.rs/pod-lupom/borba-za-ukleti-stan/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.