Policija želi partnerski odnos sa navijačima

U Policijskoj upravi danas je predstavljena akcija "Samo je fer-plej navijač dvanaesti igrač", čiji je cilj suzbijanje nasilja na sportskim terenima i promovisanje fer-pleja.

U Policijskoj upravi danas je predstavljena akcija "Samo je fer-plej navijač dvanaesti igrač", čiji je cilj suzbijanje nasilja na sportskim terenima i promovisanje fer-pleja.

Koordinator projekta Đorđe Sokić rekao je da je novosadska policija prepoznala ekspanziju navijačkog huliganizma kao jedan od vodećih problema u gradu i dobila podršku misije OEBS-a u Srbiji, koja finansira realizaciju projekta.

"Cilj nam je da uspostavimo partnerski odnos s navijačkim grupama, posebno navijačima FK Vojvodina i FK Novi Sad, kao najbrojnijim i najorganizovanijim u gradu", rekao je Sokić. Prema njegovim rečima, projekat će trajati do kraja novembra i u planu je lepljenje plakata na stadionima i ustanovama, podela letaka i organizovanje javnih tribina u novosadskim školama. "Jednu od tribina organizovaćemo krajem oktobra u Policijskoj upravi na koju ćemo pozvati navijače da prvi put slobodno razgovaraju s pripadnicima policije", rekao je Sokić.

Zamenik gradonačelnika Borko Ilić rekao je da se Grad uključio u projekat zbog ozbiljnosti navijačkog nasilja koje se u poslednje vreme uglavnom odvija na ulicama Novog Sada, i to u vreme kada nema sportskih priredbi. "Mislim da je dobro što je policija napravila prvi korak u ovoj akciji, jer navijače ne treba gledati kao neprijatelje, već kao deo rešavanja ovog problema", ocenio je Ilić.

Sekretar FK Vojvodina Aleksandar Vlaškalić rekao je da taj klub mnogo radi sa svojim navijačima i da održava sastanke dva puta mesečno, što daje rezultate, jer je u poslednje dve godine zabeleženo mnogo manje incidenata na samom stadionu.

Projekat se realizuje u saradnji s Misijom OEBS-a u Srbiji, a partner novosadskoj policiji na ovom projektu je, osim grada Novog Sada i FK Vojvodina i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

  • NikolaNS

    15.10.2012 17:33
    Partneri
    Pa da zajedno maltretiraju pošten svet po gradu.
  • 12.10.2012 07:00
    @Канаринац
    Ne vidim da ta "većina" radi išta da sebe razgraniči od huligana, tako da zasad nema potrebe ni ja da ih razgraničavam.
  • Limanac

    11.10.2012 17:05
    A ko ce da okreci silne zgrade gde su doticna balavurdija koja je prebila 1 predsednika skupstine stanara sto je protestvovao sto su sprejevima ispisivali po zgradama fk vojvodina i ambleme a ima i onih iz koride svi limani su isprejisani za 1 noc tolike kamere silne i da ni jedna to nije zabelezila prvo okrecite taj sljam od lelemuda koji samo pravi s****a po gradu treba ko u engleskoj u zatvor odma 5 godina pa prinudni rad da okreci majstor sve limane i to javno da ga slikaju kamere sa imenom i prezimenom a ne inicijalima pa mu na pamet ne bi palo posle pola okrecenog grada i 5 godina da uzme sprej u ruke a ostali bi videli javno kako je frajer prosao pa ko voli nek kupi sprej pa nek crta i to je demokratski ali ocigledno kod nas nije kod nas je bolje bilo goli otok lakse budale shvatale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti