Masovno zapošljavanje odbornika u novosadska javna preduzeća

Skoro četvrtina odbornika vladajuće koalicije već se zaposlila u javnim preduzećima koje su podelom partijskog kolača pripali njihovim strankama.
Skoro četvrtina odbornika vladajuće koalicije već se zaposlila u javnim preduzećima koje su podelom partijskog kolača pripali njihovim strankama, nastavljajući praksu da odbornici vlasti vrše više funkcija.

Primera radi, tri odbornice Srpske napredne stranke - Dina Malešević, Mia Kostić i Aleksandra Maletić zaposlene su u "Poslovnom prostoru", dok je odbornik ove stranke Bojan Atlagić postao direktor Elektrodistribucije Novi Sad.

Svoje odbornike uhlebili su i bivši članovi pokreta Dveri, pa su tako Mitar Šobot i Aleksandar Đurđev postali pomoćnici direktora "Informatike", a šef ove odborničke grupe Miroslav Parović je savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića i zamenik direktora Elektrodistribucije koju vodi njegov partijski kolega Atlagić.

Zamenik direktora "Čistoće" postao je Slaviša Đekić iz Romske demokratske stranke, dok je barem još jedan odbornik ove stranke dobio posao u Urbanizmu, gde je direktor predsednik RDS Tomislav Bokan.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević kaže da nije upoznat sa masovnim zapošljavanjem odbornika u javnim preduzećima, ali smatra da to nije dobra praksa, navodeći da među članovima SPS nema takvih slučajeva. Međutim, kako saznaje 021, Sevićeva izjava je netačna, budući da je odbornica sa liste Socijalističke partije Srbije Jelena Stojanović zaposlena kao savetnica novog direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" Miroslav Parović navodi da svako ima svoje razloge zbog kojih je zaposlio kadrove u javnim preduzećima. Prema njegovim rečima, to nije suprotno zakonu, dodajući da direktori moraju imati "ljude od poverenja" na visokim pozicijama u menadžmentu gradskih firmi.

  • 25.06.2013 21:03
    ``Особе из НОПО воде ресор пољопривреде у Владичин
    Е да ,,особе из НОПО-а воде ресор пољопривреде у Владичином Хану,Питање је како га воде...? Тако је и инг пољопривреде постао директор ЈП Дирекције за грађевинско земљиште`` Владичин Хан.А нема додирних тачака са грађевинском струком ... Док је грађевинцима ускраћено то право ``ИЗ ВИШЕ РАЗЛОГА`` како кажу.. По истим је ЈП Дирекција у ``блиском сродству`` са ресором пољопривреде.. Док је О.В. сачињено од младића, и једног ратног команданта без хонорара за тај рад , неретко и до 01 ујутру .... Не поштује се туђи рад, гази се сваки резултат...Градић познат по фабрици црепа, ``чувене катерице``баханелу из авг.2006,умирању људи од глади (Црвени Браг)Битна је С А М О ПОЛИТИКА ..Ј
  • beznadje

    25.01.2013 18:09
    zona sumraka
    Sa javnih preduzeca su presli i na naucne ustanove. Do sada smo se branili i od nasih i od njihovih a od ovih nema pomoci, Upali su kao hajduci u Institut sa 75 godina tradicije, gde se krvnicki radilo i dokazivalo. Njih 20-30, a bice ih, jos su bukvalno preko noci upali, smenili direktora koji je od Instituta za kratko vreme napravio modernu i jaku ustanovu, stao na put nelojalnoj stranoj konkurenciji i omogucio zaposlenima pristojan zivot (sve ovo nebi moglo da je krao). Postavili su marionetu od direktora koji im samo potpisuje ugovore na neodredjeno i ako su usli bez potrebe, konkursa , a niko ne zna kakve su im kvalifikacije. Posto su na silu zauzeli rukovodeca mesta (naravno nisu dosli da rade nego da uzimaju pare), vrslaju po Institutu kao da im je babo ostavio, seju strah i mobinguju zaposlene, Taj polusvet ocigledno pojma nema, a nije ih ni briga koliko je generacija vrhunskih ljudi i naucnika 75 godina tu stvaralo i radilo i da svi koji udju u njega to rade sa dubokim postovanjem. Niko ni u snu nije mogao da predpostavi da ce Institut doziveti ovako nesto. Neka im je na cast, videcemo za koje vreme ce unistiti sve to sto su generacije stvarale i sto je od nacionalnog interesa! Sramota za Novi Sad za Vojvodinu i za Srbiju!
  • Трпивоје

    18.01.2013 18:29
    Тренд
    Није рестао роменом власти.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti