I dalje se utvrđuje odgovornost za hladne radijatore

Ni nakon skoro dve nedelje od predstavljanja izveštaja komisije, koja je utvrdila razloge zbog kojih su Novosađani tokom zime imali problema s grejanjem, u "Novosadskoj toplani" nisu personalizovali odgovornost za hladne radijatore.

Ni nakon skoro dve nedelje od predstavljanja izveštaja komisije, koja je utvrdila razloge zbog kojih su Novosađani tokom zime imali problema s grejanjem, u "Novosadskoj toplani" nisu personalizovali odgovornost za hladne radijatore.

Portparolka ovog preduzeća, Jelena Vujin, potvrdila je za Radio 021 da se radi na utvrđivanju odgovornosti, ali da s tim u vezi, za sada na postoji ništa konkretno o čemu bi javnost mogla biti obaveštena. Ona kaže da "Novosadska toplana" podržava izveštaj nezavisne komisije i pozdravlja objektivnost stručnjaka koji su imali zadatak da utvrde sve okolnosti otežane isporuke toplotne energije 6. i 13. februara.

"Toplana je u skladu s preporukama i sopstvenim procenama preduzela sve mere u cilju sprečavanja sličnih situacija u budućnosti. Projektni zadatak s predlozima za trajno unapređenje sistema se već duže vreme studiozno priprema i biće prezentovan nadležnim organima u predviđenom roku", objašnjava Jelena Vujin.

Ona kaže da će Toplana, zajedno s Termoelektranom-toplanom Novi Sad, obrazovati zajednički upravljački centar, koji će omogućisti kvalitetniji nadzor nad sva četiri postrojenja u sistemu grejanja: "To su toplane jug i istok, glavna razdelna stanica i Termoelektrana-toplana Novi Sad, koja je u sastavu Panonskih elektrana2.

Portaprolka Toplane dodaje da će to preduzeće u dogovoru s Elektrodistribucijom izvršiti neophodne prepravke i rekonstrukciju sistema za snabdevanje strujom objekata u sistemu grejanja, što najkasnije treba očekivati do početka naredne grejne sezone. (D.S.)

  • B

    21.04.2010 09:40
    Narodne poslovice
    1.)Brigo moja, pređi na drugoga!
    2.)Svi pošteni, moje brise nema.
    3.)Ja psu, pas repu, rep dlaci: hajde dlaka, ti si laka
    Ima još...
  • Mika alas

    21.04.2010 06:30
    Kako se riba se cisti
    >Toplana je u skladu s preporukama i sopstvenim procenama preduzela sve mere u cilju sprečavanja sličnih situacija u budućnosti. Projektni zadatak s predlozima za trajno unapređenje sistema se već duže vreme studiozno priprema !!!<
    Pored ostalog RIBA SE CISTI OD .... A OSETI SE OD...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti