Najbolja video-igrica "Lavirint"

Na informatičkom takmičenju "Smart game developer" u izradi kompujterskih igrica, u organizaciji  Računarske gimnazije Smart, proglašeni su najuspešnji učenici osnovnih škola.
Na informatičkom takmičenju "Smart game developer" u izradi kompujterskih igrica, u organizaciji  Računarske gimnazije Smart, proglašeni su najuspešnji učenici osnovnih škola. Merketing menadžer škole kompjutera, Snežana Jovanović, kaže da je od početka godine na konkurs pristiglo 42 rada, a stručni žiri odabrao je 7 kandidata koji su ušli u uži izbor.

"Dobili smo pobednika, to je David Davidović iz Negotina koji je osvojio 95 od mogućih 100 poena. Drugo mesto zauzeo je Božidar Đorđević, učenik 8. razreda, koji je napravio veoma zanimljivu igricu povodom fudbalskog prvenstva. Treću nagradu odneo je Strahinja Ilijin, učenik 5. razreda osnovne škole, koji je napravio interesantnu igricu skupljanja delova tastature", navodi Jovanovićeva.

Prva nagrada je  Laptop računar, za drugo mesto mobilni telefon, a za treće eksterni hard disk, a nagrađeni su i preostalih četvorica finalista, kao i profesori. Igrice su bodovane u odnosu na njihovu funkcionalnost, dizajn i složenost.

Prijavljeni radovi su se odnosili na izradu igrica svih vrsta, od kompjuterskih kvizova, ukrštenih reči, osmosmerki, spajalica, pa do igrica u kojima se igrač kreće i skuplja poene.

Imena svih finalista i njihove igrice:

- David Davidović, učenik 7. razreda OŠ "Vuk Karadžić", Negotin. sa igricom "Maze breakthrough".  U pitanju je interaktivna 3D igra u kojoj je cilj igrača da pronađe izlaz iz 3D lavirinta, prelazeći različite prepreke i skupljajući novčiće koji mogu da pomere zidove...

- Božidar Đorđević, učenik 8. razreda OŠ "Momčilo Živojinović", Mladenovac, sa igrom "Soccerman". Glavni igrač ove igrice kako bi prešao na sledeći nivo, mora da pokupi sve ključeve koji se u jednom nivou nalaze. Nakon što je to učinio, nestaju blokovi koji su zagradili prolaz ka sledećem nivou...

- Strahinja Ilijin, učenik 5. razreda OŠ "Petefi Šandor", Novi Sad, sa igrom "Smart Boy". Cilj ove igrice je da se pokupe svi delovi tastature kako bi igrač mogao da ode u Smart gimnaziju. Na putu nailazi na prepreke i neprijatelje koje treba da izbegne ili uništi...

- Konstantin Jokić, učenik 8. razreda OŠ "Dositej Obradović", Zrenjanin, sa igrom "Pretvarač mera". Ova aplikacija je namenjena za konverziju raznih mernih veličina koje su u upotrebi u celom svetu.

- Marko Antić, učenik 8. razreda OŠ "22 Avgust", Bukovac, sa igom "Scrapped 2010". Ova igrica spada u grupu FPS računarskih igara (First person shooter). Cilj igre je preći zadati nivo, i doći do pobedničke zone...

- Aleksandar Pop Arsov, učenik 8. razreda OŠ "Dositej Obradović", Zrenjanin, sa igrom "Ekoman". Cilj igre nije postizanje rezultata, već usađivanje svesti kod igrača o štetnosti zagađivanja okoline...

- Igor Fijat, učenik 5. razreda OŠ "Dositej Obradović", Zrenjanin, sa igrom "Tenis". Igranje kompjuterskog tenisa po pravilima realnog tenisa. Pogađanje loptice menja promenljivu "REZ". Nakon prelaska vrednosti rezultata 40, igrač dobija gem. Ukoliko je broj gemova veći od tri, igrač je pobedio i pojavljuje se slika pehara i poruka...

  • kompkamp

    02.05.2010 10:10
    cestitke
    Sjajni ste! Cestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.