Oduzeto 16 taksi vozila

Saobraćajna inspekcija u poslednjih mesec dana prekontrolisala je 480 taksi vozila,  vlasnicima oduzela 16, i napisala 50 prekršajnih prijava.
Saobraćajna inspekcija u poslednjih mesec dana prekontrolisala je 480 taksi vozila,  vlasnicima oduzela 16, i napisala 50 prekršajnih prijava. Prema rečima glavnog saobraćajnog inspektora, Mladena Bašića, postoji čitav niz uslova da nego bude legalan taksista.

"Taksista mora da ima otvorenu radnju, da ispunjava uslove koji regulišu taksi prevoz iz Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, i Odluka o taksi prevozu putnika. Između ostalog mora da ima ugrađen taksimetar, da ima taksi- tablu odgovarajućih dimenzija i oznaka, da ima osiguranje...Postoji niz uslova koje je neophodno zadovoljiti", navodi Bašić.

On ističe da je Grad taksistima ispunio zahteve kao što su polaganje ispita o poznavanju grada o trošku grada kao i regulisanje poreza, ali zauzvrat, od taksista se traži da imaju otvorenu radnju, i važeću taksi legitimaciju, što mnogi nemaju.
  • taxista

    05.07.2010 00:48
    Pa oni lazu za medalju!Stojimo na stajalistu,odjednom odlaze sva vozila iz vipa i nacionalnog(naravno kad su im javili) ZATIM DOLAZI POLICIJA,BLOKIRA IZLAZ KAO NA FILMU i krenu da haraju i .araju nas gradske sa papirima i traze dlaku u jajetu!a eno Futog taxija,pa na stanici zrenjaninskog,pa iza hotela Novi sad vukovarskog taxija itd.a inspektori se prave mutavi
  • goran

    30.06.2010 03:03
    Danas mi se hvali poznanik koji je poceo da radi u nacionalnom taxiju kako mu nista nije trebalo od papira da krene da radi.Eto rezultata rada inspekcije a bitno da ljudima koji taksiraju godinama pisu kazne sto nemaj nalepnicu "T"na staklu.sramota bre ljudi sta radite
  • goran

    26.06.2010 17:39
    a koliko gospodine basicu ima legalnih taxista u VIP-u,novusu i nacionalnom taxiju koga ne smete ni da pogledate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti