Saobraćajci i klinci na Trgu slobode

Trg slobode juče u podne preplavila deca iz novosadskih osnovnih škola i vrtića doneli kako bi obeležili Svetsku nedelju bezbednosti u saobraćaju u okviru velike, dvomesečne akcije udruženja ''Tračak''.
Trg slobode juče u podne preplavila deca iz novosadskih osnovnih škola i vrtića doneli kako bi obeležili Svetsku nedelju bezbednosti u saobraćaju u okviru velike, dvomesečne akcije udruženja ''Tračak''.

Pripadnici saobraćajne policije došli su sa motorima i gotovo da se nisu videli u pravom predškolskom ''mravinjaku'' klinaca koji su ih opkolili, ispitivali i isprobavali sve što su mogli da dotaknu na motorima. Akciji je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević.

Petina roditelja smatra da su deca spremna za saobraćaj

Anketa u kojoj je, tokom akcije, učestvovalo oko 200 roditelja, pokazala je da 20 odsto mama i tata smatra da je njihovo dete spremno da se sa sedam godina samostalno uključi u saobraćaj, što je, prema mišljenju predsednice ''Tračka'' Smiljane Lalić, ipak velik broj. ''Mora se uzeti u obzir da deca zbog svojih psihofizičkih karakteristika još uvek u tom uzarstu nisu dovoljno sposobna da adekvatno reaguju u saobracajnim situacijama'', istakla je Lalićeva, dodajući da, prema rezultatima ankete, 66 odsto roditelja smatra da dovoljno radi na pripremi deteta za samostalno ukljucivanje u saobraćaj, dok svega 20 odsto njih zna gde da potraži pomoć, informaciju o tome kako da pomogne svom detetu prilikom osamostaljivanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti