Skarfejs na Ritmu Evrope

Manifestacija ''Ritam Evrope'' i ove godine biće održana povodom Dana pobede nad fašizmom.

Manifestacija "Ritam Evrope" i ove godine biće održana povodom Dana pobede nad fašizmom. Poslednjeg dana manifestacije, 9. maja, biće održan koncert na Trgu slobode na kojem će nastupiti bendovi Skarfejs, Talko, Superhiks, Neozbiljni pesimisti i Novosadski big bend.

Vršilac dužnosti direktora Studentskog kulturnog centra Zdravko Vulin kaže da je u prethodne tri godine ovaj festival potvrdio da lokalne muzičke vrednosti mogu da se porede sa evropskim. On je najavio i međunarodni konkurs za foto, video, likovni, literarni ili multimedijalni rad na temu "Ritam Evrope".

"Bitno je reći da je konkurs takmičarskog karaktera, da će biti nagrađivan i da će to postati jedna nova platforma sadržaja za ''Ritam Evrope", izjavio je Vulin.

Pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić podržava ovu manifestaciju i naglašava da se ovaj dan već četiri godine obeležava na neobičan način. "Jedinstvena je stvar što SKC na ovakav način organizuje obeležavanje ovog značajanog datuma. To nije samo podsećanje na istoriju, to je zapravo jedna snažna poruka koja sadrži sve one vrednosti koje su utkane ne samo u današnju sliku Evrope i ne samo u pobedu nad fašizmom, nego i u život koji će se odvijati u budućnosti", naglasio je Đurić.

"Ritam Evrope" održava se od 5. do 9. maja. (D.B.)

  • Miteser

    29.04.2010 23:51
    Zar ova vest nije već bila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti