Nemačka izručuje Gorana Davidovića

Vođa organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović biće danas izručen Srbiji, rečeno je u Ministarstvu pravde.

Vođa organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović biće danas izručen Srbiji, rečeno je u Ministarstvu pravde.

Interpol Beograd je za njim raspisao poternicu radi izdržavanja kazne zatvora od jedne godine na koju je osuđen u junu 2008. zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Davidović je uhapšen u aprilu prošle godine u Italiji, a u junu je pušten na privremenu slobodu do konačne odluke o izručenju Srbiji. Apelacioni sud u Trstu je usvojio zahtev srpskog Ministarstva pravde za ekstradiciju i doneo odluku o izručenju Davidovića, ali je na tu odluku njegova odbrana uložila žalbu.

On je, u međuvremenu, iz Italije pobegao u Nemačku gde je u Bavarskoj uhapšen početkom februara.

Osuđen zbog napada na učesnike tribine

Davidović je osuđen na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, pošto je sud utvrdio da je, krajem 2005. godine, bio u grupi koja je upala na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde su verbalno i fizički napali učesnike.

Nije se odazvao pozivu za izdržavanje kazne, pa je Opštinski sud u Novom Sadu u martu 2009. izdao poternicu za njim.

  • Sinter

    29.04.2010 18:17
    Lesi
    Lesi se vraca kuci.
  • Kalauz

    29.04.2010 17:48
    Šarić je kinder jugen
    Po tome kako vesti izveštavaju o Davidoviću ispada da je najveći Euro narko bos, koji je kupio pola Vojvodine, kinder jugen za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti