Chery automobili u Novom Sadu

U Novom Sadu je otvoren auto salon kineskog proizvoađača automobila, kompanije "Chery Automobile Co.".

U Novom Sadu je otvoren auto salon kineskog proizvoađača automobila, kompanije "Chery Automobile Co.". Salon se nalazi na Novosadskom putu broj 147 u Veterniku i nakon beogradskog, drugi je u Srbiji u okviru dilerske mreže koja prodaje vozila ovog proizvođača.

Izvršni direktor "AutoNet KB", Goran Šarić, kaže da je ponudom "ego", "tengo" i "tigo" automobila u Srbiji, došao red da se i kod nas kvalitetna vozila, uz trogodišnju garanciju, mogu kupiti po povoljnoj ceni. "To je samo prvi deo misije, jer vrednost vozila nije samo ono što ste vi trenutno dobili za vaš novac. Nego koliko će vas zaista koštati. A to zvisi od toga koliko će vas koštati servis, delovi, šta će biti s vozilom kad izađe iz perioda garancije i za koliko ćete moći da prodate automobil kao polovan da biste kupili novi. To je drugi, mnogo važniji deo naše misije", kaže Šarić.

U okviru brenda "Chery" u Kini trenutno proizvodi više od 30 modela, a kod nas se mogu kupiti oni modeli koji su pogodni za prodaju na evropskom tržištu.

Snagu "Chery ego", malog gradskog automobila, obezbeđuje ACTECO motor sa 16 ventila, zapremine 1.3l i 83KS. Motor je konstruisan zajedno sa austrijskim AVL-om, kompanijom koju vode prominentni evropski, američki i azijski inženjeri.

"Ego" je položio stroge međunarodne testove: testovi na putu od 3 miliona kilometara i 10.000 sati neprekidnog rada motora, a ima manuelni menjač koji se sastoji od petostepenog prenosnika i kvačila sa hidrauličnim diskom.

"Chery Tengo" je sa svojim jedinstvenim dizajnom, prema mišljenju mnogih, najatraktivniji automobil u okviru "Chery" brenda. Ono što ga dodatno izdvaja u odnosu na ostale automobile jeste to što dolazi u dve varijante – kao sedan i kao hečbeg. "Tengo sedan" se svojim dimenzijama (4352mm x 1794mm x 1464mm ) ističe kao daleko prostraniji i komforniji model u odnosu na ostale sedane iste klase.

"Tengo hečbeg", s druge strane, ima elegantan, ali moćan, sportski, atraktivan izgled sa zanimljivim detaljima u odnosu na dinamičan i moderan izgled sedana. Oba modela dolaze sa samostalno razvijenim ACTECO motorom koji je efikasan i štedi gorivo, sa zapreminama od 1.6 litara. Visok kvalitet šasije i poseban sistem zadnje suspenzije dodatno obezbeđuju udobnost vožnje i veliku manevarsku sposobnost.


"Chery Tiggo" je novo "Off Road" vozilo koje ima izražajni stil i univerzalnu udobnost. Tiggo je opremljen efikasnim ACTECO motorom koji vrši uštedu goriva i obezbeđuje veliku snagu potrebnu SUV vozilu.

Luksuzni paket opreme ima dodatno: kožna sedišta, električni šiberdah, 6 zvučnika, CD/MP3 player sa USB interfejsom i izmenjivačem za 6 diskova. Bez obzira na veliki kapacitet rezervoara, Tiggo ima zapanjujuće malu potrošnju goriva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti