Manje para, više korova

Za uređenje i održavanje javnih zelenih površina u gradskom budžetu je ove godine izdvojeno 280 miliona dinara, odnosno za trećinu manje nego prošle godine.

U "Gradskom zelenilu" upozoravaju da bi to moglo da se odrazi na izgled gradskih parkova, pogotovo u vreme održavanja kulturnih i sportskih manifestacija, a posebno na održavanje zelenila između zgrada, gde deca provode dosta vremena. Direktorka ovog preduzeća, Snežana Repac, kaže za "Blic" da će trava između zgrada biti ređe košena, ali da prema usmenom dogovoru, održavanje ne sme da bude lošije od prošlogodišnjeg, te da će rebalansom budžeta "Gradsko zelenilo" dobiti dodatni novac.

Sa 400 hektara zelenih površina i oko 40.000 stabala u gradu, koliko održavaju radnici "Gradskog zelenila", te budžetom manjim za trećinu, u tom preduzeću su prepustili Gradskoj upravi za komunalne poslove da precrta ulice koje će biti izuzete iz programa. Usledila je preporuka da se do kraja juna ponašaju kao da je budžet dovoljan za ispunjenje programa, a da će rebalansom dobiti dodatna sredstva.

  • dada

    01.03.2009 02:42
    narodna rebalan mašta može svašta
    Naravno da nema para za održavanje zelenila u Zelenilu. A di su novci zarađeni od npr. višenamenskog objekta „klizalište-plivalište“ (možete da kližete recimo kraulom, koliko je vode!), kojima se hvalite. Da nisu možda potrošeni na putovanja u Norcev i Bgd, gde usavršavate ISO (na čega li ćete ga samo primeniti?). Ili u inostranstvo? Možda ste u Italiji pokupili fazone pa će novosađani najzad, nakon 345 godina videti novu postavku na platou ispred železničke stanice? Ili ćete da nas obradujete novim, makar iole maštovitim cvetnim gredicama u ulici Modene, na ostrvima kod mosta Duga i na uglu Bul. M.Pupina i Ž.Zrenjanina? Da ne pominjem pravougaona, izrazito nemaštovita rešenja na Keju i na području Univeriteta... Kolorit, na nivou daltonističkog pripravnika, da ne pominjem! A rebalans? Pa sve do jednom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti