Nove lokacije i nagrade za Noć muzeja

Ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja", koja će se održati 15. maja, u znaku je ekologije.
Ovogodišnja manifestacija "Noć muzeja", koja će se održati 15. maja, u znaku je ekologije.

Koordinatorka programa, Svetlana Mladenov, kaže da će posetioci imati priliku da posete 15 novih lokacija, aktivno učestvuju u programu, kao i da osvoje neke nagrade.

"Za publiku će biti zanimljivo da učestvuje u različitim aktivnostima pa, na primer, mogu da dobiju  neku frizuru iz 20. veka, da budu dizajneri nakita, biće u prilici da zajedno sa forenzičarima i arheolozima rešavaju neke zadatke i probleme i tako dalje. Jedna od izložbi koja će zanimati sve generacije je izložba o ribama koja će biti postavljena u Zavodu za zaštitu prirode Vojvodine", kaže Mladenov.   

Nagrade će se dodeljivati na svakih sat vremena, na različitim lokacijama, kako posetiocima tako i učesnicima različitih konkursa.

Mladenov dodaje da je na više lokacija pripremljen poseban program za decu koji obuhvata niz zabavnih i edukativnih radionica.

"Poseban program za decu biće organizovan u Centru za likovno vaspitanje dece i omladine gde će biti izložene pozorišne maske i kostimi, a deca će moći da prave svoje maske. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine biće organizovana radionica nakita, dok će na Otvorenom univerzitetu biti organizovano više likovnih radionica", navodi Mladenov.

Kada je u pitanju program na Tvrđavi, Muzej grada neće biti otvoren, kao ni podzemne galerije, ali će posetioce primati ateljei.

Prodaja karata i druge servisne informacije

Karte se prodaju u poslovnicama OTP banke po ceni od 250 dinara u pretprodaji, a na sam dan manifestacije koštaće 300 dinara. Uz kartu, svi posetioci će besplatno dobiti katalog, u kome su navedeni svi programi i sve lokacije, kao i mape puta kojim se kreće autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na trasi "Noći muzeja".

Ulaznica za "Noć muzeja" nije i karta za prevoz ovim autobusom, koji se kreće od "Ruta 66" na Limanu do Petrovaradina. Besplatan ulaz obezbeđen je za mlađe od 7 i starije od 70 godina.

Info centar "Noći muzeja" nalazi se u "Eduka centru", Mite Ružića 1 (Katolička porta), i otvoren je svakog dana od 8 do 23 časa.

  • Maja

    05.05.2011 15:40
    jedva cekam
    bilo bi lepo makar dave noci muzeja u godini i primmereno radno vreme muzeja i galerija tokom godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti