4.000 prvaka manje nego prošle godine

U vojvođanske osnovne škole će prema preliminarnim podacima biti upisano oko 4.000 prvaka manje nego prošle godine.
U vojvođanske osnovne škole će prema preliminarnim podacima biti upisano oko 4.000 prvaka manje nego prošle godine.

To pokazuje da se pad broja učenika smanjuje, budući da je 2009. godine u prvi razred krenulo čak 9.000 đaka manje. Za porast broja prvaka je najzaslužniji Novi Sad, u kom će se u klupama prvi put naći preko 3.500 dece.

Blic piše da se najviše učenika se učekuje u osnovnim školama "Đorđe Natošević", "Branko Radičević" i "Petefi Šandor", kao i u školama u Futogu i Veterniku.

Za upis u prvi razred potrebno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, potvrde o prebivalištu, završenom priprmenom predškolskom programu i dokaz o zdravstvenom pregledu. Najavljena je mogućnost da se deca prijavljuju sve do 1. septembra, a moći će i da se upišu deca roditelja bez dokumenata, što će olakšati upis đaka iz socijalno ugroženih porodica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti