Uskoro gotov novi zid na Keju

Rekonstrukcija odbrambenog zida od poplave na Novosadskom keju biće završena u narednih deset dana.

Rekonstrukcija odbrambenog zida od poplave na Novosadskom keju biće završena u narednih deset dana.

Radovi na zaštitnom zidu bili bi gotovi već ove nedelje, ali je odbrambena linija produžena, kaže rukovodilac Sektora za odbranu od poplava Voda Vojvodine Mirko Galonja. "Mi smo produžili još 30 metara kejski zid kako bi se uklopili u postojeću odbrambenu liniju koja ide uzvodno prema Bačkoj Palanci, da bi se dobio kontinuitet sa već izgrađenim nasipom " objašnjava Galonja.

Rekonstruisani zaštitni zid prostiraće se od preduzeća Danubius do Ulice Cara Lazara, i biće uzdignut 80 centimetara. Time Novi Sad dobija odbranu kakvu imaju i ostala područja na levoj obali Dunava, dodao je Galonja.

Radovi na odbrani od poplava na području Novog Sada bili su u planu još osamdesetih godina, ali ipak nisu realizovani. Novac za to obezbeđen je tek pre nekoliko godina iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, da bi sada Novosadski kej konačno dobio zaštitni zid.

Nakon izgradnje zida, javna preduzeća Put i Gradsko zelenilo će uređivati parter, odnosno uzdizati staze za šetanje, biciklističke i trim staze i postaviti klupe. Kompletno uređenje Keja biće gotovo u avgustu, kada bi trebalo da budu uklonjene i preostale barže pontonskog mosta.

  • Gadjevinac

    12.08.2010 19:23
    Rad
    Ja radim na tom zidu i veoma je lep...
  • laloš

    14.07.2010 14:45
    A huligani?
    Šta ćemo sa huliganima kada počnu da se iživljavaju kao na primer sa ona dva mobilna wc-a na keju prema štrandu koji više leže nego što su u funkciji?Tolike naše pare ste potrošili a oni će da ruiniraju.Gde je video nadzor?Gde je policija?
  • Tijana

    14.05.2010 18:46
    :PPPPPP
    zid je odvratan.gadno izgleda.unistava ceo kej -.-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.