Deo Urgentnog centra gotov krajem juna

Novi Urgentni centar u Novom Sadu biće otvoren krajem juna, najavio je direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković.
Novi Urgentni centar u Novom Sadu biće otvoren krajem juna, najavio je direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković. On dodaje da je neizvesno da li će ove godine početi radovi na lamelama B i C.

"Nadamo se da će ove godine biti započeti radovi i na tim lamelama. Kada će biti završeni, zavisi od mnogo faktora, najmanje od Kliničkog centra. Rekonstrukcija B i C lamele, odnosno četiri Klinička centra u Srbiji, pripada republičkom projektu Ministarstva zdravlja", rekao je on.

Kompletna zgrada će biti završena do kraja godine, a sa radom će se početi na prva dva sprata, koji će biti i opremljeni. U narednoj godini nastaviće se sa opremanjem i druga dva sprata, gde će biti smeštene oparacione sale.

Drašković dodaje da će u roku od dve do tri nedelje biti otvoren Centar za magnetnu rezonancu. Jedan od projekata Kliničkog centra Vojvodine je i izgradnja hiperbarične komore. Princip rada ove komore zasniva se na udisanju čistog kiseonika pod pritiskom većim od atmosferskog. Primena kiseonika pod pritiskom sprečava ostećenja ćelija i organizma  izazvana nedostatkom kiseonika, i dovodi do izlečenja, regeneracije i potpunog oporavka ukoliko je oštećenje već nastalo.

Novi Urgentni centar će imati urgentni hirurški prijem s pratećim salama, brzom laboratorijskom dijagnostikom, CT aparatom, angiosalom, rendgenom, koronarnim jedinicama, jedinicama intenzivne nege. Pored toga, tu će biti smeštena internistička služba, službe za očne i ušne bolesti, što znači da će na jednom mestu biti omogućeno kompletno zbrinjavanje pacijenata.

U izgradnju Urgentnog centra Vojvodine, iz budžeta APV je izvdojeno 1,7 milijardi dinara. (Zorana Bogdanović)

  • 13.05.2010 21:51
    Načinje li ga striko? (Prva bračna noć-monodrama)
    Kako koji mesec dođe tako se otvaranje odlaže za sledeči

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti