Roditelji protiv otkaza vaspitačima

Roditelji dece iz vrtića "Radosnog detinjstva" pokrenuli su peticiju kako bi sprečili otpuštanje 12 privremeno zaposlenih vaspitača iz ove ustanove.

Roditelji dece iz vrtića "Radosnog detinjstva" pokrenuli su peticiju kako bi sprečili otpuštanje 12 privremeno zaposlenih vaspitača iz ove ustanove. Roditelji smatraju da nije dobro da se deci stalno menjaju vaspitači.

Prema rečima vaspitača, kao razlog za otkaze su im predočeni rezultati testa koji, po njihovoj oceni, nije bio formulisan na način koji može da ocenjuje njihovu stručnost. Jedna od vaspitačica kojoj sledi otkaz, a koja je želela da ostane anonimna, ispričala je za Blic da je njima rečeno da će oni koji ne prođu ovaj test biti pozvani na razgovor sa psihologom, a da o otkazima nije bilo ni govora.

U upravi "Radosnog detinjstva" kažu da u proveri nema ničeg spornog, jer po zakonu moraju da je prođu svi vaspitači zaposleni na određeno vreme.

"Ovaj test se radi svake godine, a ovog puta radilo ga je 200 vaspitača zaposlenih na određeno vreme i za njih 12 dobili smo negativno mišljenje. Rezultate testa prosledili smo prosvetnoj inspekciji i u ponedeljak bi trebalo da stigne odgovor. Ako i oni daju negativno mišljenje u vezi sa ovim vaspitačima, oni će dobiti otkaz", kaže direktor "Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti