Roditeljski dodatak uz rešenje i ličnu kartu

Majke koje primaju roditeljske dodatke za prvo dete ubuduće će na jednostavniji način moći da podignu svoj novac, saznaje Radio 021.
Majke koje primaju roditeljske dodatke za prvo dete ubuduće će na jednostavniji način moći da podignu svoj novac, saznaje Radio 021.

One od sada neće morati da otvaraju i dostavljaju nove račune i štedne knjižice, već će sva sredstva biti prebacivana automatski. Novac će moći da se podigne, uz rešenje i ličnu kartu, u bilo kojoj gradskoj poštanskoj filijali.

Stvaranje novog programa i potpisivanje ugovora sa Poštanskom štedionicom je ujedno i razlog zašto je isplata roditeljskog dodatka kasnila tri meseca. Kako je najavila načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, Vera Grkavac, kašnjenja više neće biti.

"Morali smo da uskladimo program i potpišemo ugovor, a sve to zahteva neku proceduru. Sada nema više razloga da bude kašnjenja, sve će ići automatski i ovo jeste poboljšanje celog procesa", rekla je ona za 021. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti