Grad gubi milion evra na neizdatom zemljištu

Novi Sad godišnje gubi minimum milion evra jer ne izdaje u arendu svo poljoprivredno zemljište kojim raspolaže.
Novi Sad godišnje gubi minimum milion evra jer ne izdaje u arendu svo poljoprivredno zemljište kojim raspolaže. Vlasnik novosadske Agencije za privredne usluge, Bratislav Uzelac, kaže za Građanski list da se na licitaciji ne pojavljuje i do 5.000 hektara. Kako on tvrdi, ovo zemljište se uprkos tome obrađuje, a korisnici za to Gradu ne plaćaju ništa. Član Gradskog veća za privredu, Marko Narančić, potvrdio je da realno stanje ne odgovara podacima kojima Grad raspolaže, rekavši da se licitacija radi na osnovu podataka iz katastra. Kako je on najavio, poljoprivredna inspekcija treba da utvrdi stvarno stanje, a od resornog ministarstva se očekuju odluke o državnoj i privatnoj svojini. Novi Sad raspolaže za 9.200 hektara zemljišta. Deo toga otpada na građevinsko zemljošte, oranice i pašnjake, a pre tri godine je u arendu izdato svega 887 hektara. Od novca od arende, 40 odsto ide gradu, a po 30 odsto pokrajini i republici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti