Kafići sve češće na meti inspektora

Novosadska komunalna inspekcija je od početka godine napisala oko 500 prekršajnih prijava protiv vlasnika lokala zbog prekoračenja radnog vremena.
Novosadska komunalna inspekcija je od početka godine napisala oko 500 prekršajnih prijava protiv vlasnika lokala zbog prekoračenja radnog vremena. Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže za Radio 021 da je taj broj za oko 15 procenata veći u odnosu na isti period prošle godine.

"S obzirom da Komunalna inspekcija svako veče kontroliše radno vreme ugostiteljskih objekata, svakog dana se čujemo sa policijskim stanicama u gradu i prigradskim naseljima, i u dogovoru sa njima  zajedno kontrolišemo lokale u tim delovima grada", tvrdi Jakovljev.                  

On ističe da je jedan dan u vikendu po pravilu predviđen za kontrolu lokala u centru grada gde se pravi i najviše prekršaja. Napominje i da je i dalje veliki problem što se u sudovima više prijava spaja u jednu, zbog čega vlasnici lokala plate mnogo manju kaznu.
  • piplfoks

    02.06.2010 12:50
    Bojim se da si ti taj koji je ozbiljno pobrkao lončiće. Akai je spominjao zone u centru u kojima bi bilo dozvoljeno da lokali rade do jutra, kao L. Telečkog (a ja dodajem da to ionako nije 'normalna' zone za stanovanje), a ti pričaš o tome kako pijana stoka pravi lom po centru. To je ista logika kao kada grad zabranjuje da prodavnice prodaju alkohol posle 11 - umesto da se vrši pritisak na policiju da zavodi red i hapsi izgrednike, udara se široko po svima, i krivima i nevinima, i zatvaraju se lokali, kao da klubovi magično pretvaraju ljude u svinje. Mi koji se normalno ponašamo, ponašamo se tako i u 3 ujutro pod gasom, a ko ne zna da se vlada, praviće lom i po periferiji. Inače, o veličini stanova znam sigurno više nego ti o tome koliko je Akai dokon, pa prvo pazi šta sam pričaš pa onda deli savete. Ja prvi znam kako je kad pijani magarci galame na putu iz kafane, jer živim u centru, ali ne krivim za to kafane, već magarce - i policiju koja ih ne zarezuje. Zato ih itekako zarezuje lavor sa ladnom vodom ili pola kartona jaja, koje kao sredstvo protiv buke i tebi preporučujem.
  • 02.06.2010 10:50
    Bojim sa Piplfoks da si i ti malo pobrkao loncice. Centar nije samo Laze T. nego sve ono kuda prodjes da bi tamo stigao. A o tome sta je zabava i dobar provod ne bih. Zaista je" milina" proci centrom u ranim jutarnjim satima ....... Sto se tice velicine i izgleda stanova u centru prilicno si neobavesten,i nije u redu suditi o necemu o cemu ocigledno nemas pojma. Lep pozdrav iz centra...
  • piplfoks

    02.06.2010 07:22
    Akai, potpuno se slažem s tobom. U Laze Telečkog ionao niko normalan ne bi izabrao do živi, pa bilo radno vreme do 4 ili do 1. A to što neki nemaju život i ne znaju da se zabavljaju, ili žele da imaju savršene uslove u stančiću u centru kojeg iznajmljuju budzašto, e to je samo njihov problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti