Duplo više parkirališta za bicikle

Novosađani bi tokom ovog leta trebalo da dobiju još najmanje sedam parkirališta za bicikle.

Novosađani bi tokom ovog leta trebalo da dobiju još najmanje sedam parkirališta za bicikle.

Portparol "Parking servisa", Radovan Jeknić, kaže za Radio 021 da je izvesno da će osim postojećeg parkirališta kod Futoške pijace, prostor za bicikliste biti uređen na Limanskoj, kao i Ribljoj pijaci.

Takođe, biće otvorena i dva nova u Studentskom gradu, dodaje portparol "Parking servisa". "Postoji jedno kod FTN-a. To je parkiralište za koje ja ne znam tačno koliko može da primi bicikala, ali to je jako malo. Mi ćemo sigurno napraviti dva nova u kampusu, kako bismo mlade ljude motivisali da na fakultete dolaze biciklom", kaže Jeknić. On dodaje da statistike gradova u kojma se bicikli u velikoj meri koriste kao prevozno sredstvo, pokazuju da u vožnji bicikala prednjače studenti, te da je to uticalo na odluku da se više parkirališta otvori upravo u Studentskom gradu.

Podsetiom da je tokom prošle godine Novi Sad dobio sedam parkirališta za bicikle, a tvrdi se da je izgrađeno 6.800 metara biciklističkih staza. Takođe, projektom rekonstrukcije keja obuhvaćena je  izgradnja novih staza za bicikliste u dužini od dva i po kilometra. (D.S.)

  • istina,kome treba?

    01.06.2010 07:36
    Svi komentri koji se objavljuju su istiniti,izgleda da mi sami sa sobom vrsimo prepiske,a sve je po starom, jer da odgovorni iz odredjene oblasti procitaju komentare, odnosno njihovi zaposleni koji su zaduzeni za javnost i stampu, ne bi bilo haosa, ili im bas ovako odgovara, briga ih za sve, i misle da smo mi gradjani ispod njihove razine te ne zasluzujemo bolje,mislim da se mnogo varaju
  • 01.06.2010 07:05
    Bravo!
  • Novosadjanka

    01.06.2010 06:37
    eh
    Sve je to u redu, ali...neka prvo srede staze, da imamo kuda da vozimo...posto je sad na pojedinim relacijama po zivot opasno terati bicikl. Jos ako vozite dete...uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti