Inspekcija: Nelegalnih taksista mnogo manje

Trenutno na ulicama ima oko 200 nelegalnih taksista, što je mnogo manje u odnosu na prethodne godine, kaže glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić.

Trenutno na ulicama ima oko 200 nelegalnih taksista, što je mnogo manje u odnosu na prethodne godine, kaže glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić.

"Taksista koji imaju otvorenu radnju, a registrovani su na teritoriji grada Novog Sada, ima negde oko 1.900. Mi znamo da ovde rade i taksisti iz drugih opština, međutim, ako svoju delatnost budu obavljali na teritoriji grada onda su u prekršaju. Broj taksista iz drugih opština, koji dolaze i odlaze, je oko 500", navodi Bašić za Radio 021.

On dodaje da je tehnička opremljenost taksista bolja u odnosu na prethodne godine. "Što se tiče tehničke opremljenosti, mi nemamo nekih velikih problema, sem izuzetaka. Tu spadaju taksisti koji, osim što imaju dobar automobil, valjan taksimetar i propisanu tablu, nemaju registrovanu delatnost. Mi smo do sada iz saobraćaja isključili oko 140 takvih vozila", tvrdi Bašić.

Bašić ističe da ovaj problem nikada neće moći u potpunosti da se iskoreni, ali je težnja da se broj nelegalnih taksista bar maksimalno smanji. Saobraćajna inspekcija dnevno pregleda između 30 i 50 taksi vozila.

  • sama neistina do neistine

    08.06.2010 07:36
    Kako su uspeli da sve dovedu u red, ta ajte kakve izmisljotine, sve legalno,sada kada udjem u taksi prvo pitam jel je cena voznje po dogovoru ili po taksimetru, tada odmah vozac ukljuci taksimetar, vrlo legalna voznja je dalje,
    sta je sa taksistima na bus stanici kod Matijevica koji voze relaciju Futog, pre a ni sada nisu legalni, samo sto njih kontrola ne kontrolise,zasto, zato sto su iz istog foklornog miljea,isto to pravilo, folklor i milje vazi i za taksite iz drugih mesta koji voze po Novom Sadu,ali to je vec poznata prica u svim sverama
  • Ljiljana

    08.06.2010 06:01
    A sta je sa onima iz udruzenja Futog koji se divno poredjaju izmedju stabala kod elektro skole? To im je stajaliste?
  • 07.06.2010 22:08
    a sos taxi. a delta, a grand, a pan, a firme koje iznajmljuju kola

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.