Još ništa od lisica i video-pauka

Uvođenje video-pauka i lisica za vozila u prekršaju i dalje je neizvesno, iako su ovu investiciju u "Parking servisu" odavno realizovali, a upotrebu najavili za ovo leto.

Uvođenje video-pauka i lisica za vozila u prekršaju i dalje je neizvesno, iako su ovu investiciju u "Parking servisu" odavno realizovali, a upotrebu najavili za ovo leto.

Portparol ovog gradskog preduzeća, Radovan Jeknić, kaže za Radio 021 da se i dalje čekaju podzakonski akti koje treba da donese republičko ministarstvo policije. "Oni kažu – budite strpljivi, biće doneseni podzakonski akti. I mi čekamo. Ja sam se raspitivao, koliki je zakonski rok da donesu podzakonske akte i kažu – godinu dana. Znači, imaju još pola godine vremena, ali se nadam da će to biti pre", kaže Jeknić.

Jedan video-pauk "Parking servis" odavno koristi, ali samo eksperimentalno, kako bi se uočili i otklonili nedostaci, a glavnu prepreku za njegovu upotrebu predstavlja činjenica da elektronski potpis, za sada, zvanično ne važi.

Jeknić dodaje da je cilj da sva pauk vozila budu opremljena kamerama, kako na terenu više ne bi bili angažovani policajci, odnosno kako bi sve naloge izdavao jedan, čime bi se napravila ušteda i ubrzao postupak uklanjanja vozila u prekršaju. "U ovom slučaju bismo bili mnogo efikasniji jer bi jedan policajac koordinirao rad pauka na terenu. Sve bi to trebalo da ubrza stvari, uz ovo ubrzavanje koje je doneo novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, da se više ne čeka 15, nego tri minuta", objašnjava portparol "Parking servisa".

Osim video-pauka, efikasnijem sankcionisanju vozača koji vozilom naprave prekršaj, trebalo bi da doprinesu i lisice. Do sada je "Parking servis" nabavio 84 komada, od čega je 80 za putnička vozila, dva za kombije i dva za autobuse. (D.S.)

  • naravno

    07.06.2010 06:45
    ta nece nista biti od toga, samo pricaju uzomaju nam novce a opreme i sve ostalo corak
  • kunić

    06.06.2010 11:55
    za eksperiment
    "Jedan video-pauk "Parking servis" odavno koristi, ali samo eksperimentalno, kako bi se uočili i otklonili nedostaci, a glavnu prepreku za njegovu upotrebu predstavlja činjenica da elektronski potpis, za sada, zvanično ne važi."
    Al zato još kako važi lova kuju nam uzimate tim eksperimentom. I kome se žaliti? Ombudsmanu? Sudu? sva su vrsta žute boje i slepa za nas građane. Radovane Jekniću dok si bio u radikalima umeo si i da odgovoriš na neko pitanje delovalo je bar po rečima da se to radi za dobrobit grada a sad kao jurišnik žute stranke samo izgovori i poskupljenja zašto???? Važno da ste kupili lisice čudi me baš kako i sa njima ne eksperimentišete i dodatno ne pljačkate narod. Cenu parkiranja ste digli DUPLO, za koga? šta je bolje? gde je garaža? gde su bolji uslovi parkiranja? Zna se gde su naše pare po vašim demokratskim, podvučeno žutim džepovima. Ako, samo otimajte i biće vam oteto prokleto.Ma vi ste sramota za grad. Legalni reketaši i pljačkaši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti