Grad na plate potrošio više od dozvoljenog

Prema izveštaju budžetske inspekcije, 2008. godine Novi Sad je za plate zaposlenih u gradskoj upravi potrošio 213,5 miliona dinara više nego što je dozvoljeno.

Prema izveštaju budžetske inspekcije, 2008. godine Novi Sad je za plate zaposlenih u gradskoj upravi potrošio 213,5 miliona dinara više nego što je dozvoljeno. Takođe, 515 hiljada dinara je potrošeno nenamenski.

Član Gradskog veća za finansije, Živko Makarić, objašnjava za Radio 021 da je Grad nekoliko puta propustio priliku da uskladi zarade u javnom sektoru u okviru zakonom dozvoljenh granica. Prema njegovim rečima, te plate su postale isuviše niske, pa je zaposlenima kalkulisano 30 do 50 odsto stimulacije na zaradu.

Makarić priznaje da ovakav potez nije u skladu sa zakonom, ali kaže da drugo rešenje ne postoji. "Ja ću vam navesti primer Uprave za finansije. Zarada radnika sa visokom stručnom spremom u Upravi za finansije je 38.000, bez minulog rada, sa stimulacijom. Da nema tih stimulacija, zarada bi bila oko 26 hiljada dinara", kaže on.

Kako Makarić navodi, pokrenut je upravni spor na rešenje budžetske inspekcije, budući da su slični nalazi zbog date situacije i ranije obarani na Ustavnom sudu. (Asja Francisti)

  • 08.06.2010 07:57
    to je nama nasa evropeJska borba dala da fejsbucimo u firmi dok drzavna plata ide li ide
  • Rikardo

    08.06.2010 06:18
    Vreme je za promene
    Gospodine Gradonacelnice,
    Imate rupetine po putevima, vise se firmi zatvori nego sto se otvori, nema stranih investicija(ugledajte se na DULICA).
    Jedino sto vidim da radite to je da Miskovicu ogradjujete "Tempo" da ga poplave ne bi odnele.

    Vi Gospodine Gradonacelnice ne osetite i ne zivite ovaj "grad".
  • coca

    07.06.2010 22:21
    nije bas
    potroseno je vise zbog velikog broja radnika koji su zaposleni za poslednje 2 godine, sto na odredjeno a sto na neodredjeno vreme, kao i zbog vecih primanja/kojeficijenta/zaposlenih koji najneposrednije ucestvuju u strukturi vlasti.sto se tice propisa , plate se vec 4godine isplacuju po istom Pravilniku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.