Saobraćajnice sporne u planu Univerziteta

Koncept saobraćajnica koje predviđa detaljni plan regulacije Univerzitetskog kampusa nije definitivan, ali svakako neće ugrožavati njegove svakodnevne aktivnosti, kažu za Radio 021 u Zavodu za urbanizam.
Koncept saobraćajnica koje predviđa detaljni plan regulacije Univerzitetskog kampusa nije definitivan, ali svakako neće ugrožavati njegove svakodnevne aktivnosti, kažu za Radio 021 u Zavodu za urbanizam. Planom je predviđeno rasterećenje saobraćaja na univerzitetu i oko njega, a tome će doprineti spajanje Ulice Zorana Đinđića i Jirečekove, tvrde urbanisti. Osim promena u saobraćaju, arhitekta Marko Stojanović najavio je i izgradnju devet novih objekata.

"Najveća dva poteza izgradnje se predviđaju na uglu Fruškogorske i Ilije Đuričića i na trenutnoj poziciji laboratorije Mašinskog fakulteta. To je jedna ozbiljna rekonstrukcija desetina hiljada kvadrata za potrene Mašinskog i Fakulteta tehničkih nauka", kaže on za 021.

Nove objekte trebalo bi da dobiju Fakultet tehničkih nauka, Poljoprivredni fakultet, Prirodno matematički fakultet, a planira se i izgradnja poslovnog objekta za potrebe univerziteta i novog doma za smeštaj mladih naučnika. Stojanović za 021 ističe da je u planu i izgradnja novog Studentskog kulturnog centra.

"Objekat SKC će biti polifunkcionalan sa amfiteatrom i galerijskim prostorom. To je nešto što će biti korisno i za građanstvo, a ne samo za potrebe Univerziteta", rekao je on.

Na poslednjoj sednici Senata novosadskog Univerziteta, doneto je negativno mišljenje vezano za izgradnju prilazne saobraćajne petlje na trasi bivšeg mosta Franca Jozefa. Kako kažu u Senatu, postoji strah da bi ova saobraćajnica loše uticala na aktivnosti u univerzitetskom kampusu. Kružni tok koji vodi ka mostu bi uključivao ugao Ulice Zorana Đinđića i Bulevara cara Lazara, ali urbanisti tvrde da on ne bi remetio izgled kampusa, niti njegove aktivnosti. (Asja Francisti)

  • sosa

    09.06.2010 18:06
    Mali Marko Stojanović je nedavno završio fakultet, pa me čudi da Kampus ne oseća baš kako bi trebalo, a još manje pamti, iako radi u njemu - u Urbisu...A što se "člana gradskog veća" i oduvek zaposlene na FTN-u tiče, nemam lepih reči...katastrofa...Nije se upošte pokazala, naročito tamo gde je morala, ako išta zna i ume...a kanda ne ume...Al profesor RANKO RADOVIĆ je umeo da kaže...pored svega što moraš znati i umeti moraš biti i dobar čovek! A takvih je malo...
  • Shaca

    09.06.2010 05:20
    Profesori ?
    Došlo doba da nekolicina profesora novosadskog univerziteta svojata isti i počinje da se ponaša kao investitor (bahato i gramzivo). Jedina razlika je što porfesori ne troše svoj novac za investicije.
  • gobo

    08.06.2010 11:34
    slabo pamcenje
    zamislite most na bivsoj trasi mosta franza jozefa da bude tajkunski most...a taman lepo u univerzitetskom parku da nikne novi delta city...a mozda se i zapoceti objekat BIBLIOTEKE (za vreme tetka mire, a mislim da je i ona zabola prvi asov)pretvori u isti posto tu vise nece biti biblioteka nego megalomanski objekat (mozete videti na terenu koji ce se jos dograditi)po zelji UNIVERZITETA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti