Spens: Ne smanjuje se broj zakupaca

Uprava Spensa nije dobila nikakav zvaničan zahtev ili predloge zakupaca o smanjenju cene zakupa lokala, tvrde u ovom preduzeću.
Uprava Spensa nije dobila nikakav zvaničan zahtev ili predloge zakupaca o smanjenju cene zakupa lokala, tvrde u ovom preduzeću.

Direktor Spensa, Zvonimir Kaprocki kaže za Radio 021 da je zbog popusta na izdavanje lokala prihod preduzeća u prethodnoj godini umanjen za 20 procenata, podsećajući da je masa zarada zaposlenih smanjena 15 procenata u odnosu na prošlu godinu.

"U martu prošle godine, Upravni odbor je doneo odluku da se zbog ekonomske krize uvode dodatni popusti i od tada nismo menjali cene, osim onoga što je definisano ugovorom sa zakupcima. Ti popusti će važiti sve dok traje kriza. Na Upravnom odboru je da donese konačnu odluku, ali ne znam da li postoji mogućnost da izađemo u susret zakupcima tako što ćemo smanjiti cene", ističe Kaprocki.

Prema njegovim rečima, broj zakupaca na Spensu se ne smanjuje, jer za pojedine lokacije ima i po desetak ponuda, dok se prazni lokali nalaze na manje atraktivnim lokacijama zbog čega su prazni i po godinu dana. "Imali smo predlog da iznajmljujemo prostor i na satnicu, ali nije bilo zainteresovanih, jer se ti lokali nalaze u delovima Spensa koji nisu prometni. Međutim, u takozvanoj "glavnoj ulici" lokali su izuzetno traženi", kaže Kaprocki.

Ideja zakupaca da se cenovnik Spensa uskladi sa cenama "Poslovnog prostora", prema rečima Kaprockog, nije moguća. "Poslovni prostor ima početne cene, za koje se dalje licitira. Naš stav je da se Spens nalazi između Poslovnog prostora i Merkatora. Nismo novi i ušminkani kao Merkator, ali Poslovni prostor nema ovakav centar kakav mi posedujemo", navodi Kaprocki.

Odbor zakupaca lokala na Spensu najavio je protest ukoliko se ne bude smanjila cena zakupa lokala, kao i visina komunalnih troškova.

Oni kažu da se komunalije određuju "šacometrijski" i konstantno povećavaju, jer zakupci odlaze zbog visine cena, pa se komunalni troškovi dele na sve manji broj njih.

  • Milan

    23.06.2010 23:35
    Mozda pravda i zakuca!!!
    Najzad je celo rukovodstvo poslovnog prostora smenjeno!Ne znam ko je raskrinkao ekipu-koja je na stetu nas svih zakupaca-"poslovala odlicno",ali mi je veoma drago zbog toga.Nadam se da u ovom slucaju sindrom jednog poziva telefonom i zaustavljanja celog slucaja-sto je karakteristicno za zemlju Srbiju,sada nece upaliti!
  • SPENSOVAC

    07.06.2010 18:52
    PROPAST
    LJUDI ,PA OVI SU NESVRSENI NISTA NE MOGU DA ZAVRSE( PLAFON,POD,BAZEN.STRELISTE)SAMO SVOJE KOMBINACIJE ZAVRSAVAJU ALI NECE JOS DUGO NEKO CE NAJE..TI.
  • lozac

    07.06.2010 18:48
    streliste
    nace biti strelista auuuuuuuu?
    Sad ce Bojovic, CUVENI ZAKUPAC SA GARAZE DA POLUDI.
    Nece nikad platiti zakup na garazi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti